Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί και το θέμα των Γυμναστηρίων, αλλά σε πρώτη φάση θα συζητηθούν τα μετρά ενίσχυσης του κλάδου.

Σήμερα θα συζητηθεί στην επιτροπή των ειδικών το θέμα του ανοίγματος των φροντιστηρίων ενίσχυσης αλλά και ξένων γλωσσών, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο υπουργός συμπλήρωσε, μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως συζήτηση θα γίνει και για τους παιδικούς σταθμούς.

Αναφορικά με τα καταστήματα λιανεμπορίου ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι μπορεί να καταργηθεί το SMS για το click inside, αλλά δεν θα καταργηθεί η τρίωρη παραμονή στο κατάστημα.

Επίσης, το βραδινό ωράριο μέχρι τις 23:00 στα καταστήματα εστίασης δεν θα αλλάξει προς το παρόν, αλλά μετά τις 15 του μηνός που θα ανοίξει ο τουρισμός πιθανότατα να αλλάξει.

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «ιστορική ήμερα» την περασμένη Δευτέρα που άνοιξε η εστίαση.

«Όταν κλείσαμε τα εστιατόρια το Νοέμβριο δεν είχαμε ούτε τα εμβόλια ούτε τα self test. Με τα self test μπορούμε και ανοίγουμε τώρα την οικονομία μας», δήλωσε ο υπουργός.

Ο υπουργός ανέφερε ότι τις επόμενες μέρες θα τεθεί και το θέμα των Γυμναστηρίων, αλλά σε πρώτη φάση θα συζητηθούν τα μετρά ενίσχυσης του κλάδου.

Σχετικά με τους εμβολιασμούς τόνισε ότι μόνο το 62,5% των υγειονομικών έχουν εμβολιάσει και στο θέμα αυτό η Ελλάδα βρίσκεται στην προτελευταία θέση στην Ευρώπη.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ