Δευτέρα 16 Μαΐου 2022
x

ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΤΑ PCR TEST

Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε επιτροπή της Βουλής στις τιμές των PCR ξεκαθαρίζοντας πως η τιμή δεν μπορεί να πάει παρακάτω.

Στον ισχυρισμό ότι η τιμή των PCR στην Ελλάδα είναι η δεύτερη χαμηλότερη μεταξύ των χωρών της ΕΕ, προχώρησε από τη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο αρμοδιότητάς του, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε στις τιμές των PCR και την κυβερνητική απόφαση να βάλει πλαφόν, ξεκαθαρίζοντας πως η τιμή δεν μπορεί να πάει παρακάτω.

Μάλιστα, ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία πως την ερχόμενη βδομάδα το υπουργείο θα δώσει στη δημοσιότητα όλες τις τιμές της αγοράς ανά εργαστήριο.

«Δεν επιτρέπουμε να πουλήσει κανείς πάνω από 47 ευρώ, όχι κάτω από αυτό το ποσό»

«Έχουμε κάνει διατίμηση εμείς στα PCR; Όχι! Εμείς έχουμε βάλει πλαφόν! Δεν επιτρέπουμε να πουλήσει κανείς πάνω από 47 ευρώ όχι κάτω από αυτό το ποσό! Έχει να κάνει το πλαφόν σε οτιδήποτε με το ότι ο τάδε δήμαρχος έχει πετύχει χαμηλότερη τιμή; Όχι! Γιατί όπως ξέρουμε όσοι έχουμε κάνει έστω μια εμπορική πράξη, η χονδρική τιμή πώλησης είναι αναγκαστικά χαμηλότερη της λιανικής», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Μου κουνάνε το δάχτυλο γιατί η ανώτατη λιανική πώληση δεν συμπίπτει με κάποιες τιμές χονδρικής! Όσο περισσότερο αγοράζεις ένα αγαθό τόσο χαμηλότερη είναι η τιμή! Δεν περίμενα ποτέ ότι θα πρέπει να πω κάτι τόσο αυτονόητο! Το ποσό των 47 ευρώ μπήκε εκεί γιατί κοιτάζοντας μετά από μελέτη το κόστος αγοράς στη χονδρική από ένα μικρό εργαστήριο της περιφέρειας με το θεμιτό κέρδος και κόστος λειτουργίας εργαστηρίου. Εμείς θεωρήσαμε σκόπιμο να μη τα κλείσουμε! Εσείς μας λέτε να τα κλείσουμε! Αν κατεβάσεις τη τιμή πλαφόν κάτω από το επίπεδο εκείνο που μπορούν να λειτουργήσουν μικρά εργαστήρια, όσα δεν μπορούν δεν θα κάνουν PCR και οι πολίτες θα βρίσκουν λιγότερα εργαστήρια και θα συνωστίζονται περισσότεροι σε λιγότερα! Σήμερα έχουμε μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση αποτελεσμάτων! Αν αυξηθεί ο όγκος εργασίας οι δύο μέρες θα γίνουν περισσότερες».

Το σχόλιο για το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια

Αναφερόμενος στο σποτ που κυκλοφόρησε ο ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο γίνεται αναφορά στο πρόσωπό του ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε με νόημα: «Βάλατε τη φωνή μου σε σποτ για την ακρίβεια για να βγάλετε την εικόνα αύξησης τιμής στα καύσιμα. Θεμιτό και αυτό! Μα καλά βρε παιδιά επιλέγετε αυτός που θα πάει να βάλει βενζίνη έχοντας νέα Mercedes; Δεν καταλαβαίνετε τον συμβολισμό; Μα ούτε αυτό; Να μου στέλνετε τα σποτ να τα βλέπω, να τα διορθώνω! Να το πείτε στο πρόεδρό σας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ