Τρίτη 22 Ιουνίου 2021
x

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΗΝ Α' ΔΟΣΗ ΕΩΣ ΤΑ ΤΕΛΗ ΙΟΥΝΙΟΥ

Μέσα Μαϊου θα οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού που θα αφορά τους πολίτες που αδυνατούν να μεταβούν στα κέντρα, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Ξεπέρασαν το Σάββατο τα 3,64 εκατ. οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοΐου. Έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση περισσότερα από 2,45 εκατ. άτομα.

Όπως εκτίμησε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς, με τον ρυθμό που πηγαίνουν οι εμβολιασμοί θα ξεπεράσουμε τον αρχικό προγραμματισμό.

Όπως εξήγησε γίνονται πλέον πάνω από 110 χιλιάδες εμβολιασμοί την ημέρα, και ενώ ο αρχικός στόχος ήταν μέχρι τέλος Μαΐου να έχουν γίνει 4,5 με 5 εκατ εμβολιασμοί συνολικά, όπως δείχνουν τα στοιχεία θα ξεπεράσουμε τα 5,5 εκατ. εμβολιασμούς. 

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά, έως τα τέλη Ιουνίου θα έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση το 33% του πληθυσμού και με δύο δόσεις πάνω από το 20%.

Ο υφυπουργός σημείωσε οτι περι τα μέσα Μαϊου θα ανακοινωθουν οι λεπτομέρειες για το πρόγραμμα εμβολιασμού που θα αφορά τους πολίτες που επιθυμούν  να εμβολιαστούν αλλα αδυνατούν να μεταβουν στα εμβολιαστικά κέντρα. 

Με διπλό εμβόλιο έχουν εμβολιαστεί αυτή τη στιγμή 1,15 εκατ. πολίτες περίπου το 33% του πληθυσμού. 

Ο υφυπουργός απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να μην πηγαίνουν πολύ νωρίτερα στα εμβολιαστικά κέντρα και να δημιουργούνται εικόνες συνωστισμού, καθώς όλα λειτουργούν εύρυθμα.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ