Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2022
x

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ: ΕΣΠΑΣΕ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ 7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης ανακοίνωσε σήμερα πως ξεπεράστηκαν οι επτά εκατομμύρια εμβολιασμοί στη χώρα με την πρώτη δόση του εμβολίου

«Είναι μια καλή περίοδος για τους εμβολιασμούς καθώς χθες, Παρασκευή, καταγράφηκαν 92.000 εμβολιασμοί, αριθμός που είχε σημειωθεί τον περασμένο Απρίλιο, ενώ σήμερα το πρωί ξεπεράσαμε τους 7 εκατ. εμβολιασμένους με την πρώτη δόση», δήλωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

«Έχουμε κάθε μέρα περίπου 20.000 εμβολιασμούς πρώτης δόσης και περίπου 50.000-60.000 εμβολιασμούς της τρίτης -αναμνηστικής- δόσης», σημείωσε ο υφυπουργός στην ΕΡΤ και την εκπομπή «Νέα Ματιά» και προσέθεσε: «Συνολικά τον τελευταίο μήνα, έχουν μπει στην πλατφόρμα των ραντεβού για την πρώτη δόση περίπου 500.000 συμπολίτες μας, εκ των οποίων οι 320.000 εμβολιάστηκαν ήδη και οι υπόλοιποι έχουν σε εξέλιξη ραντεβού».

«Από τους 20.000 που κλείνουν ραντεβού κάθε ημέρα, αφορούν κυρίως ηλικίες 18-55 ετών και είναι λιγότεροι των μεγαλύτερων ηλικιών και ανέφερε ότι είναι δύο οι παράγοντες που σημειώνεται αύξηση στις νεότερες ηλικίες. Ο πρώτος είναι ο κίνδυνος που τους οδηγεί να θωρακιστούν καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα είναι δύσκολα και ο δεύτερος είναι ότι με το πιστοποιητικό εμβολιασμού μπορεί να συμμετέχει στις διάφορες δραστηριότητες χωρίς να χρειάζεται να κάνουν rapid test», ανέφερε ο κ. Γεωργαντάς

Παράλληλα, ο υφυπουργός υπογράμμισε ότι «έχουμε επανεκκίνηση της εμβολιαστικής προσπάθειας» και σημείωσε ότι οι 570.000 συμπολίτες άνω των 60 ετών αποτελούν το 80-90% που τελικά καταλήγουν στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ. «Πραγματικά αν μπορούσαμε να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους, όχι μόνο η Πολιτεία αλλά και ο οικογενειακός τους κύκλος θα είναι πολύ σημαντικό», κατέληξε.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ