Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΙ ΜΟΥΣΕΙΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΖΕΡΒΑ-ΜΠΑΡΤΛΕ

Με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας Νόρμπερτ Μπάρτλε συναντήθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Εντεταλμένο της Καγκελαρίου για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, Νόρμπερτ Μπάρτλε είχε σήμερα, Τρίτη ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία από πλευράς δήμου Θεσσαλονίκης συμμετείχε και η αντιδήμαρχος Παιδείας Ιωάννα Κοσμοπούλου, ο κ. Ζέρβας έθεσε μεταξύ άλλων το ζήτημα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, ενώ ξεχωριστή αναφορά έγινε στο θέμα της ανέγερσης του Μουσείου Ολοκαυτώματος καθώς και στην ενεργοποίηση συνεργασιών του δήμου Θεσσαλονίκης με αδελφοποιημένες πόλεις, όπως η γερμανική Λειψία. Παράλληλα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο γερμανός βουλευτής Ράινερ Σπίρινγκ και ο Αναπληρωτής Γενικός Πρόξενος της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Κάρστεν Μίλερ.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ