Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΕΙ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ ΓΙΑ ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟ ORUC REIS

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, που έχει επιχειρήσει σε 2.000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, θα συνεχίσει έρευνες έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στα ύψη κρατά την προκλητικότητα η Τουρκία στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, μετά και την αποκάλυψη ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή στους στρατηγούς του είτε να ρίξουν κάποιο μαχητικό είτε να βυθίσουν κάποιο πλοίο, προκαλώντας με αυτό τον τρόπο θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο.

Όπως αναφέρει το ethnos.gr, το ερευνητικό Oruc Reis θα προσεγγίσει τα όρια των χωρικών υδάτων του Καστελόριζου και της Ρόδου ώστε να διαξέγει έρευνες για φυσικό αέριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Yeni Safak.

Το τουρκικό ερευνητικό πλοίο, το οποίο έχει επιχειρήσει σε μία έκταση πάνω από 2.000 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής, θα συνεχίσει τις έρευνές του μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ενώ συνολικά αναμένεται να επιχειρήσει σε μία θαλάσσια έκταση άνω των 15.000 χιλιομέτρων.

Σε ετοιμότητα η Ελλάδα

Τις επόμενες κινήσεις του σχεδιάζει το ελληνικό Επιτελείο καθώς η συμπεριφορά της Τουρκίας δείχνει ότι οι προκλήσεις και η προσπάθεια ευθείας αμφισβήτησης της εθνικής κυριαρχίας εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας θα συνεχιστούν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του hellasjournal.com, με τις τρεις παράνομες Νavtex οι οποίες καλύπτουν η μια την άλλη, όλο και πιο βόρεια, γίνεται αντιληπτό ότι η Τουρκία δοκιμάζει τις αντοχές του πολιτικού και στρατιωτικού Επιτελείου, προσεγγίζοντας όσο το δυνατό περισσότερο μπορεί το νοτιοανατολικότερο νησί της ΕΕ και της Ελλάδας, το σύμπλεγμα του Καστελόριζου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ