Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΓΑΛΛΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ: «ΑΓΩΝΑΣ ΜΗΔΕΝ» ΓΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟ ΛΥΩΝ – ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ

Ο Μαρσέλ Γκαριγκού-Γκρανσάμπ υποστηρίζει ότι αυτή η αναμέτρηση δεν θα έπρεπε να διεξαχθεί και συγκρίνει τις συνέπειές του με το Αταλάντα-Βαλένθια.

Την άποψη ότι η αναμέτρηση Λυών-Γιουβέντους για τους «16» του Champions League, που έγινε στις 26 Φεβρουαρίου και το «Groupama Stadium» ευθύνεται εν μέρει για τη διασπορά του κορωνοϊού στη χώρα, ιδιαίτερα στην περιοχή της Λυών, εκφράζει Γάλλος γιατρός.

Σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της ιατρικής ομοσπονδίας της Γαλλίας, ο Μαρσέλ Γκαριγκού-Γκρανσάμπ υποστηρίζει ότι ο αγώνας αυτός δεν θα έπρεπε να έχει διεξαχθεί και συγκρίνει τις συνέπειές του με εκείνες που φαίνεται πως είχε για το Μπέργκαμο η αναμέτρηση της Αταλάντα με τη Βαλένθια, που έγινε στο (ήδη χτυπημένο από την ασθένεια) Μιλάνο.

Ο κ. Γκαριγκού-Γκρανσάμπ τονίζει ότι, αν και στο Πιεμόντε (όπου βρίσκεται το Τορίνο) δεν υπήρχε τότε ιδιαίτερη εξάπλωση του κορωνοϊού, για το παιχνίδι Λυών-Γιουβέντους ταξίδεψαν στη Γαλλία οπαδοί της «Μεγάλης Κυρίας» από πολλά μέρη της Ιταλίας. Παρουσιάζει παράλληλα ένα διάγραμμα, που δείχνει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων δύο εβδομάδες μετά τον αγώνα, διάστημα που θεωρείται ως ο μέσος χρόνος επώασης της νόσου. Με βάση αυτά, χαρακτηρίζει το παιχνίδι ως «αγώνα-μηδέν», υπογραμμίζοντας ότι «το ποδόσφαιρο λειτούργησε ως επιταχυντής της επιδημίας».

Το άρθρο του γιατρού αναδημοσιεύει η εφημερίδα «Equipe», σπεύδοντας όμως να το αντικρούσει, με στοιχεία που δείχνουν ότι δεν υπήρξε μεγάλη έξαρση της νόσου στην περιοχή της Λυών, δύο εβδομάδες μετά το ματς.

Σημειώνεται ότι η εφημερίδα «Parisien» υποστήριξε χθες ότι η αναμέτρηση ρεβάνς των «16» του Champions League, μεταξύ της Παρί Σεν Ζερμέν και της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ίσως έπαιξε ρόλο στην γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού στο Παρίσι. Αν και το συγκεκριμένο παιχνίδι διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών στις 11/3, περίπου 5.000 οπαδοί των πρωταθλητών Γαλλίας είχαν συγκεντρωθεί έξω από το «Parc des Princes», σε μία περίοδο που είχε επιβληθεί απαγόρευση συγκέντρωσης άνω των 1.000 ατόμων. Μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες, ο αριθμός κρουσμάτων της νόσου στη γαλλική επικράτεια εκτοξεύθηκε από τα 492 στα 7.660.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ