Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021
x

ΦΡΙΚΗ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: ΟΙ ΤΑΛΙΜΠΑΝ ΑΠΟΚΕΦΑΛΙΣΑΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Οι συμπαίκτριες της Μαχτζαμπίν Χακίμι έχουν κάψει τα αθλητικά ρούχα τους και κρύβονται για να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

Ακόμα μία αθλήτρια έπεσε θύμα της θηριωδίας των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Η Μαχτζαμπίν Χακίμι έγινε η δεύτερη βολεϊμπολίστρια που δολοφονήθηκε από το καθεστώς. Οι Ταλιμπάν έκοψαν το κεφάλι της αθλήτριας, η οποία ήταν μέλος της εθνικής ομάδας της χώρας. Οι συμπαίκτριες της έχουν κάψει τα αθλητικά ρούχα τους και κρύβονται για να μην έχουν την ίδια κατάληξη.

Η προπονήτρια της εθνικής ομάδας βόλεϊ γυναικών μίλησε με το ψευδώνυμο Σουράγια Αφζάλι στην περσική «Independent» και τα λόγια της αποτελούν γροθιά για τον πολιτισμένο κόσμο. «Οι Ταλιμπάν αποκεφάλισαν μία από τις αθλήτριές μου. Όλες οι αθλήτριες ζουν μέσα στον φόβο. Από την εθνική μόνο δύο κατάφεραν να διαφύγουν στο εξωτερικό. Η εθνική ιδρύθηκε το 1978 και αποτελούσε έναν φάρο ελπίδας για τα νέα κορίτσια. Σήμερα όλες είναι τρομοκρατημένες», υπογράμμισε.

Η Μαχτζαμπίν Χακίμι ήταν από τις κορυφαίες αθλήτριες βόλεϊ της χώρας. Δολοφονήθηκε πριν από λίγες ημέρες αλλά η οικογένειά της απειλήθηκε και αναγκάστηκε να το αποσιωπήσει. Ο φόνος έγινε γνωστός όταν σε χώρο κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύτηκε φωτογραφία της κοπέλας με κομμένο το κεφάλι. Πριν από λίγους μήνες είχε πυροβοληθεί η βολεϊμπολίστρα Ζάχρα Γκαγιάζι. Την περασμένη εβδομάδα, η FIFA και η κυβέρνηση του Κατάρ φυγάδευσαν από το Αφγανιστάν πολλές αθλήτριες του ποδοσφαίρου και μέλη των οικογενειών τους.

Πηγή: Καθημερινή
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ