Κυριακή 25 Ιουλίου 2021
x

ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΧΙΝΟ: ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ «112» ΓΙΑ ΕΚΚΕΝΩΣΗ 4 ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Η Πολιτική Προστασία προχώρησε σε νέα ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» - Μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Σχινό.

Σε νέα ενεργοποίηση του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης «112» προχώρησε η Πολιτική Προστασία καθώς κρίθηκε αναγκαία η σύσταση προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής μεταξύ Λιακωτού, Κάτω Πευκενέα, Χάνι Δερβένι και Ι.Μ. Αγ. Ιερόθεου, να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους τους μέσω των επαρχιακών οδών προς Μέγαρα.

Η πυρκαγιά στον Σχίνο Κορινθίας μαίνεται ανεξέλεγκτη ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να δώσουν ολονύκτια μάχη με τις φλόγες. Το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνουν οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν στην περιοχή εντάσεων 7 μποφόρ.

Διαβάστε ακόμη: Χαρδαλιάς: Από καύση υλικών σε ελαιώνα η φωτιά στον Σχίνο - Στάχτη 20.000 στρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι πυροσβέστες έχουν επικεντρωθεί στο μέτωπο από Μάζι προς Χάνι, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε μία πολύ μεγάλη έκταση και οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς.

Στη μάχη με τις φλόγες επιχειρούν 265 πυροσβέστες, 82 οχήματα, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, καθώς επίσης όλα τα διαθέσιμα εναέρια μέσα διατέθηκαν στην πυρόσβεση μέχρι και το τελευταίο φως της ημέρας (το ΜΕΤΠΕ, 8 Α/Φ, 9 PZL,1 CHINOOK & 2 E/Π για συντονισμό από αέρος).  

Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ & εθελοντές πυρ/στες. Τις δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αναμένεται ενίσχυση ανέμων

Σύμφωνα με πρόγνωση του meteo.gr, οι ισχυροί άνεμοι δυτικών έως βορειοδυτικών διευθύνσεων που πνέουν στην περιοχή αναμένεται να παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση τις βραδινές ώρες, φτάνοντας τοπικά τα 7-8 μποφόρ, ενώ προβλέπεται εξασθένηση το πρωί της Παρασκευής.

Διαβάστε επίσης: Η φωτιά ξεκίνησε από ανθρώπινο χέρι σε ελαιώνα – Στάχτη 20.000 στρέμματα

Νωρίτερα, κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της φωτιάς ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, επεσήμανε πως «θα είναι μια δύσκολη βραδιά». Όπως είπε, έως τώρα έχουν καεί 20.000 στρέμματα δάσους από την πυρκαγιά που ξεκίνησε από καύση υλικών σε ελαιώνα.

Σημειώνεται πως από την Κέρκυρα όπου βρίσκεται, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασία κι ενημερώθηκε για την εξέλιξη της μεγάλης πυρκαγιάς.

Εκκένωση οικισμών

Σημειώνεται πως το μεσημέρι της Πέμπτης, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή Χάνι Δερβένι, Άνω Πευκενέα και Κάτω Πευκενέα, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα από την περιοχή με κατεύθυνση προς πόλη των Μεγάρων για προληπτικούς λόγους.

Λίγη ώρα αργότερα, όλοι οι πολίτες που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του οικισμού Αιγειρούσες – Ντουράκος, κλήθηκαν να απομακρυνθούν άμεσα μέσω του παραλιακού δρόμου με κατεύθυνση Αλεποχώρι – Μέγαρα για προληπτικούς λόγους.

Εστάλη μήνυμα μέσω του Ευρωπαϊκού Αριθμού Έκτακτης Ανάγκης 112 για την προληπτική απομάκρυνση των πολιτών από τις συγκεκριμένες περιοχές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ