Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021
x

FLOS: Η ΣΕΡΡΑΪΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑ ΤΟ… ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΦΥΛΛΟ

Με την παρακαταθήκη του πατέρα τους τα αδέρφια Κώστας και Σοφία Παπαπαναγιώτου στέκονται επάξια απέναντι στον ανταγωνισμό των μεγάλων πολυεθνικών

Εμφιαλώνει καθημερινά 25.000 λίτρα απορρυπαντικών σε υγρό και 10.000 κιλά σε σκόνη, ενώ η ημερήσια παραγωγική δυναμικότητά της είναι 30.000 περιέκτες. Η σερραϊκή εταιρεία απορρυπαντικών Flos ΑΒΕΕΑ μετρά 26 χρόνια στην πρώτη γραμμή, με συνεχείς επενδύσεις και προσπάθεια να γίνεται καλύτερη, όπως ακριβώς δηλώνει και το όνομά της.

Άλλωστε, η επιλογή του δεν ήταν τυχαία, αφού το Flos σημαίνει στα λατινικά αυτό που είναι το καλύτερο στο είδος του, το άνθος, την ακμή, ενώ παραπέμπει και στο καλύτερο φύλλο στο πόκερ. Μάλιστα, η εταιρεία, την οποία διοικούν τα αδέρφια Κώστας και Σοφία Παπαπαναγιώτου, σχεδιάζει για το επόμενο διάστημα μια νέα επένδυση, προϋπολογισμού 1,1 εκατ.ευρώ, έχοντας ήδη καταθέσει σχετικό φάκελο στον επενδυτικό νόμο, η οποία θα αφορά την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων (παραγωγικών και αποθήκης) κατά 2.000 τ.μ. και τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού της εξοπλισμού, με στόχο την περαιτέρω αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και δη της δυνατότητας εμφιάλωσης.

Κώστας και Σοφία Παπαπαναγιώτου

 

Σήμερα η Flos διαθέτει μια μονάδα 6.500 τ.μ. σε έκταση 22 στρεμμάτων στη Βιομηχανική Περιοχή Σερρών, παράγει από απορρυπαντικά πιάτων, λιποκαθαριστές και υγρά τζαμιών μέχρι απορρυπαντικά ρούχων, μαλακτικά, χλωρίνες, ακόμα και επαγγελματικά υγρά πλυντηρίων για χαλιά, ενώ απασχολεί 40 εργαζομένους. Έχει μάλιστα εντός της εταιρείας αναγνωρισμένο χημείο με τρεις χημικούς που είναι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη νέων προϊόντων, μια διαδικασία που είναι πάντα επίκαιρη για την οικογένεια Παπαπαναγιώτου, που θέλει να ανοίγει συνεχώς νέους προϊόντικούς δρόμους.