Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021
x

ΕΞΑΡΘΡΩΘΗΚΕ ΚΥΚΛΩΜΑ ΛΑΘΡΑΙΩΝ ΤΣΙΓΑΡΩΝ - ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΞΑΝΘΗ (VID)

Οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη - Πάνω από 700.000 τσιγάρα, 900 κιλά καπνού και ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο καπνού.

Εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούταν συστηματικά στο λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων εξαρθρώθηκε από το τμήμα Ασφάλειας Κιλκίς.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν 8 ημεδαποί άνδρες και ένας αλλοδαπός άνδρας και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εγκληματική οργάνωση και παράβαση του τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών, η οργάνωση διέθετε δομή αποτελούμενη από ένα αρχηγικό μέλος και δύο υποομάδες που δρούσαν αντίστοιχα σε Θεσσαλονίκη και Ξάνθη, με σκοπό την παρασκευή και τη διακίνηση λαθραίων καπνικών προϊόντων.

Σε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (20 Απριλίου 2021) σε περιοχές της Θεσσαλονίκης, στο κέντρο και στα δυτικά, και της Ξάνθης, με τη συνδρομή και αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, συνελήφθησαν τα 9 μέλη της οργάνωσης, μεταξύ των οποίων και ο «αρχηγός».Πραγματοποιήθηκαν συντονισμένες έρευνες σε 7 οικίες και 3 αποθήκες που χρησιμοποιούσαν στις παραπάνω περιοχές, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

35.198 πακέτα λαθραίων τσιγάρων που περιείχαν συνολικά 703.960 τσιγάρα,
738,6 κιλά αρωματικού καπνού,
3.137 συσκευασίες με καπνό συνολικού βάρους 156,85 κιλών,
76,5 κιλά ακατέργαστου καπνού,
145,5 κιλά γλυκερίνης,
αρωματικές ουσίες σε υγρή μορφή,
χρηματικό ποσό 56.160 ευρώ και
9 κινητά τηλέφωνα.Σε μία από τις προαναφερόμενες οικίες σε περιοχή της Ξάνθης, εντοπίσθηκε ειδικά διαμορφωμένο παρασκευαστήριο αρωματικού καπνού για χρήση σε ναργιλέ, το οποίο διέθετε 3 μηχανές άλεσης και αεροστεγούς συσκευασίας, μία μπετονιέρα, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και αντιασφυξιογόνο μάσκα.

Επιπλέον κατασχέθηκαν 4 οχήματα, ένα από τα οποία διέθετε κρύπτες για την απόκρυψη και μεταφορά των λαθραίων καπνικών προϊόντων, ενώ στην κατοχή ενός συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 67 ναρκωτικά δισκία χωρίς ιατρική συνταγή.

Τα λαθραία τσιγάρα και ο καπνός θα σταλούν στα αρμόδια τελωνεία. Οι διαφυγόντες φόροι και δασμοί υπολογίζονται σε πάνω από 329.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ