Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΒΡΟΣ: ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΜΕ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ

Tο τελευταίο διάστημα, από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχουν στηθεί μεγάφωνα τα οποία εκπέμπουν σε υψηλή ένταση πολεμικά εμβατήρια.

Εμβατήρια, πυροτεχνήματα και χορούς επιστρατεύουν οι Τούρκοι στα σύνορα με την Ελλάδα στον Έβρο, σε μια επιχείρηση ψυχολογικού πολέμου απέναντι στις ελληνικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, πηγές του υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και το υπουργείο Άμυνας σημειώνουν πως το τελευταίο διάστημα, από την απέναντι πλευρά των συνόρων έχουν στηθεί μεγάφωνα τα οποία εκπέμπουν σε υψηλή ένταση πολεμικά εμβατήρια, ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας. Άλλες φορές, οι Τούρκοι εκτοξεύουν πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες και καπνογόνα.

Οι ίδιες πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού αναφέρουν πως αποκορύφωμα αυτού του ψυχολογικού πολέμου στον Έβρο ήταν το πανηγύρι που στήθηκε ακριβώς απέναντι από τις Καστανιές Έβρου, με αφορμή τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί.

Όλα αυτά, ενώ η ελληνική κυβέρνηση έχει αποφασίσει την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο.

Ύποπτες κινήσεις κατά μήκος του Έβρου

Εκείνο που ανησυχεί τις Αρχές περισσότερο ωστόσο, είναι πως το τελευταίο διάστημα παρατηρούνται ύποπτες κινήσεις αυτοκινήτων κατά μήκος της κοίτης του ποταμού Έβρου.

Συγκεκριμένα, κλειστού τύπου φορτηγάκια δραστηριοποιούνται στα σύνορα με ηλεκτρονικό εξοπλισμό, με τον οποίο μπορούν να αποκόπτουν και να παρεμβάλλονται στις επικοινωνίες ασυρμάτων και κινητών τηλεφώνων.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται αύξηση κατά 20% των μεταναστευτικών ροών στον Έβρο. Φαίνεται μάλιστα με τον ΣΚΑΪ είναι περίπου 150 με 200 μετανάστες που έχουν κατασκηνώσει στα σύνορα, κατευθυνόμενοι από την Τουρκία, που προκαλούν τις ελληνικές δυνάμεις με χορούς, τραγούδια και πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ