Πέμπτη 24 Ιουνίου 2021
x

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΙΣ 23/5 ΜΕ ΑΣΤΕΡΙΣΚΟ ΣΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

«Η αποχώρηση από την Ε.Ε. πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος», δηλώνει η κυβέρνηση.

Την 23η Μαΐου όρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως ημερομηνία διεξαγωγής των ευρωεκλογών, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα να μην τις διεξαγάγει, δήλωσε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

«Ως μια υπεύθυνη κυβέρνηση σήμερα λάβαμε τα απαραίτητα βήματα που απαιτούνται από τον νόμο αν συμμετάσχουμε» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Δεν σημαίνει ότι αυτές οι εκλογές είναι αναπόφευκτες, καθώς η αποχώρηση από την Ε.Ε. πριν την ημερομηνία των εκλογών αυτομάτως αφαιρεί την υποχρέωσή μας να λάβουμε μέρος» είπε.

«Παραμένει η πρόθεση της κυβέρνησης να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μια συμφωνία και να εγκρίνει την απαραίτητη νομοθεσία πριν τις 22 Μαΐου, ώστε να μη χρειαστεί να συμμετάσχει, σε αυτές τις εκλογές», που στην περίπτωση αυτή θα ακυρωθούν, συμπλρωσε.

Την ίδια ώρα, τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, είχε σήμερα η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, ενώ συνεχίζονται οι συνομιλίες της βρετανικής κυβέρνησης και του Εργατικού Κόμματος, γνωστοποίησαν με ανακοίνωσή της η Ντάουνινγκ Στριτ κι ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο ηγέτης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τζέρεμι Κόρμπιν, δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει δώσει μέχρι στιγμής στο Εργατικό Κόμμα τις δεσμεύσεις που χρειάζεται ώστε να μπορέσει να στηρίξει τη συμφωνία για το Brexit της Μέι.

«Το πρόβλημα είναι ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει να μετακινείται από τις αρχικές κόκκινες γραμμές» τόνισε ο Κόρμπιν στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν περαιτέρω συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης και των Εργατικών αύριο, Τρίτη.

«Διατύπωσα τη θέση για μια τελωνειακή ένωση με την Ε.Ε. για πρόσβαση στην αγορά και ιδιαίτερα για την προστασία των δικαιωμάτων των καταναλωτών, του περιβάλλοντος και των θέσεων εργασίας… Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει αυτές τις δεσμεύσεις» είπε ο κ. Κόρμπιν.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ