Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ: ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ... 46 ΧΡΟΝΙΑ

Όσον αφορά τα επίσημα παιχνίδια αυτό πρόκειται να είναι το δεύτερο καθώς πριν το 1976, κόντρα στη Μάλτα, δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποιο άλλο

Μετά το φιλικό με την Ονδούρα, στο οποίο η Εθνική Ελλάδος επικράτησε με 2-1, οι παίκτες του Τζον Φαν Σχιπ, θα αγωνιστούν και πάλι στην Τούμπα. Αυτή τη φορά για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, κόντρα στη Γεωργία. Η Εθνική ομάδα μάλιστα, σύμφωνα με το PAOK24.com< θα επιστρέψει στην Τούμπα για επίσημο παιχνίδι μετά το 1976 και την αναμέτρηση με τη Μάλτα.

Για την ακρίβεια στις 4 Ιουλίου του 1976 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υποδέχθηκε τη Μάλτα για την προκριματική φάση για το EURO της Γιουγκοσλαβίας και πήρε τη νίκη με 4-0. Από εκεί και πέρα αγωνιζόταν στην Τούμπα μόνο σε φιλικές αναμετρήσεις και μάλιστα αρκετά σπάνια. Όσον αφορά τα επίσημα παιχνίδια αυτό πρόκειται να είναι το δεύτερο καθώς πριν το 1976 δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποιο άλλο.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στις 22 Αυγούστου του 2007 είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά η Εθνική ομάδα σε φιλική αναμέτρηση στο γήπεδο της Τούμπας, πριν το φιλικό με την Ονδούρα. Τότε είχε αντιμετωπίσει την Ισπανία σε παιχνίδι που είχε διεξχαθεί προς τιμήν του Θοδωρή Ζαγοράκη κι είχε λήξει με επικράτηση των Ισπανών με 2-3.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ