Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2021
x

ΕΣΡ: ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ ΚΑΨΩΧΑ

Σε σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, τα μέλη παρακολούθησαν την εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά» της 17ης Σεπτεμβρίου.

Την εκπομπή της ΕΡΤ «Δεύτερη Ματιά», της 17ης Σεπτεμβρίου, στην οποία ο δημοσιογράφος Σωτήρης Καψώχας σχολίασε την ομιλία του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, παρακολούθησαν εκτάκτως σήμερα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από ΕΣΡ επισημαίνεται ότι «τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων» και προστίθεται πως το Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης «ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται».
 
Για τον λόγο αυτό το ΕΣΡ προειδοποιεί ότι θα ελέγξει όλα τα ειδησεογραφικά και ενημερωτικά προγράμματα των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίουκαι θα επιβάλλει κυρώσεις «όπου επιβάλλεται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ:

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης συνήλθε σήμερα σε προγραμματισμένη συνεδρίαση για να συζητήσει θέματα που συνδέονται με την ποιότητα του προγράμματος τηλεοπτικών, κυρίως, σταθμών εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας. Κατά τη συνεδρίαση προεβλήθη και η εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη ματιά» της 17ης τρέχοντος.

Τα μέλη του Συμβουλίου εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι παρατηρούνται φαινόμενα υποβάθμισης της ποιότητας των εκπεμπομένων προγραμμάτων.

Ιδιαιτέρως απασχόλησε και απασχολεί το ΕΣΡ η ποιότητα του δημόσιου λόγου, το ζήτημα της αμεροληψίας των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών εκπομπών και το κλίμα πόλωσης, που καλλιεργείται.

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε έλεγχος όλων των ειδησεογραφικών και ενημερωτικών προγραμμάτων των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών, δημόσιων και ιδιωτικών, καθ’ όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου και η έναρξη διαδικασιών ελέγχου και επιβολής κυρώσεων στις περιπτώσεις, που αυτό επιβάλλεται.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ