Τρίτη 11 Μαΐου 2021
x

ESL: ΜΥΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ UEFA ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΓΛΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Ρεπορτάζ ισπανικής εφημερίδας αναφέρει πως στο παρασκήνιο υπήρξε συμφωνία της UEFA με τους συλλόγους της Premier League.

Καταρρέει από χθες το βράδυ η European Super League, μετά την απόφαση των αγγλικών ομάδων να αποχωρήσουν από τον σχεδιασμό. Οπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «Mundo deportivo», στο παρασκήνιο υπήρξε συμφωνία της UEFA με τους συλλόγους της Premier League.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ, η διοίκηση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας κατάλαβε πως έπρεπε να δημιουργήσει γρήγορα ένα εσωτερικό ρήγμα για να καταρρεύσει το σχέδιο και κινήθηκε παρασκηνιακά για να πείσει τις αγγλικές ομάδες ν' αποχωρήσουν. Και αυτό έγινε, προσφέροντας σε αυτές τις ομάδες οικονομικά κίνητρα, που δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει πως η UEFA είναι έντονα δυσαρεστημένη από τις ισπανικές ομάδες (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης), ενώ ειδικά ο πρόεδρος της «βασίλισσας», Φλορεντίνο Πέρεθ, αποτελεί, πλέον, εχθρό της UEFA, λόγω του πρωταγωνιστικού ρόλου του στις εξελίξεις.

Πηγή: ΑΜΠΕ
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ