Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΕΣΗΕΜ-Θ: ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΟΤΙ Η ΔΕΠΘΕ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αναφέρει πως συνέπεια της μη ενημέρωσης της Ένωσης από τη ΔΕΠΘΕ ήταν η κατάθεση μόνο δύο υποψηφιοτήτων για τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης

Την απόφαση της Δημοτικής Εταιρείας Πληροφόρησης, Θεάματος και Επικοινωνίας (ΔΕΠΘΕ) να μην ενημερώσει την ΕΣΗΕΜ-Θ για την προκήρυξη σχετικά με την επιλογή του διευθυντή τηλεόρασης στηλιτεύει η Ένωση.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνει πως, ενώ παλαιότερα η ΔΕΠΘΕ ενημέρωνε την Ένωση για τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού, εφέτος κάτι αντίστοιχο δεν συνέβη, με συνέπεια να κατατεθούν μόνο δύο υποψηφιότητες για τη θέση του διευθυντή τηλεόρασης.

Σύμφωνα με την Ένωσηηανάρτηση στη «Διαύγεια», που άλλωστε συνιστούσε τυπική υποχρέωσή της, «προφανώς δεν εξυπηρετεί ισοδυνάμως τον σκοπό της δημοσιότητας για τον σαφή λόγο ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από όσους τελούν εν αναμονή της και, πάντως, όχι από τους δυνητικώς ενδιαφερόμενους». «Το αποτέλεσμα», προσθέτει η ΕΣΗΕΜ-Θ «ήταν ότι πολλοί άξιοι συνάδελφοι δεν είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση ανάλογη των προσόντων τους».

Τέλος, κάλεσε τη ΔΕΠΘΕ να εξηγήσει γιατί αυτήν τη φορά δεν ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΜ-Θ και να αποκαταστήσει το πρόβλημα δεδομένης της αντίδρασης μελών μας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης:

Η ΕΣΗΕΜ-Θ, ως θέση αρχής, πιστεύει ότι οι οργανισμοί που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα και κατέχουν θέση στην δημόσια σφαίρα, πρέπει να υπηρετούν την αρχή της διαφάνειας. Όχι μόνο της τυπικής αλλά της ουσιαστικής. Στο πλαίσιο αυτό, είχε χαιρετίσει την παλαιότερη επιλογή των διοικήσεων της ΔΕΠΘΕ να ενημερώνουν την ΕΣΗΕΜ-Θ για τις προκηρύξεις πρόσληψης προσωπικού ούτως ώστε εκείνη, με τη σειρά της, να ενημερώνει τα μέλη της, όλα ανεξαιρέτως. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλιζόταν η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή ενδιαφερομένων, ενώ η ΔΕΠΘΕ είχε την δυνατότητα να επιλέγει μεταξύ περισσοτέρων υποψηφιοτήτων, προφανώς επ’ ωφελεία της και των πολιτών που την χρηματοδοτούν.

Για την ΕΣΗΕΜ-Θ υπήρξε δυσάρεστη έκπληξη η επιλογή της διοίκησης της ΔΕΠΘΕ να μην ενημερώσει τα μέλη της ΕΣΗΕΜ-Θ για την προκήρυξη σχετικά με την επιλογή του διευθυντή τηλεόρασης με συνέπεια να κατατεθούν μόνο δύο υποψηφιότητες. Η ανάρτηση στην «Διαύγεια», που άλλωστε συνιστούσε τυπική υποχρέωσή της, προφανώς δεν εξυπηρετεί ισοδυνάμως τον σκοπό της δημοσιότητας για τον σαφή λόγο ότι μπορεί να γίνει αντιληπτή μόνο από όσους τελούν εν αναμονή της και, πάντως, όχι από τους δυνητικώς ενδιαφερόμενους. Το αποτέλεσμα ήταν ότι πολλοί άξιοι συνάδελφοι δεν είχαν την δυνατότητα να διεκδικήσουν μία θέση ανάλογη των προσόντων τους.

Καλούμε τη ΔΕΠΘΕ να μας εξηγήσει γιατί αυτήν τη φορά δεν ενημερώθηκε η ΕΣΗΕΜ-Θ και να αποκαταστήσει το πρόβλημα δεδομένης της αντίδρασης μελών μας για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ