Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021
x

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ:ΑΝΕΥΘΥΝΗ ΚΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΕ ΤΜΗΜΑ COVID

Πυρά του Σωματείου για την αναστολή στη νοσηλεία ασθενών της Ψυχιατρικής και τη μετακίνηση των ήδη νοσηλευόμενων στα τμήματα Οξέων του ΨΝΘ

Την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Ψυχιατρικής Ενηλίκων του Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου ώστε να μετατραπεί σε τμήμα νοσηλείας για ασθενείς με κορωνοϊό στηλιτεύει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομειακού ιδρύματος.

Σε ανακοίνωσή του, με την οποία καταφέρεται κατά του υπουργείου Υγείας, της αρμόδιας ΥΠΕ και της διοίκησης του νοσοκομείου, το Σωματείο επισημαίνει ότι «πριν λίγες μέρες το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για άλλη μια φορά, όπως και πριν 1 χρόνο, μετακινήθηκε σε τμήμα νοσηλείας covid-19 και όσο ολοένα και αυξάνονται οι ανάγκες χωρίς να έχει προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό».

«Η Διοίκηση βρήκε την "εύκολη". ξαναδοκιμασμένη, όχι όμως κι "επιτυχημένη" λύση της αναστολής στη νοσηλεία ασθενών της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και τη μετακίνηση των ήδη νοσηλευόμενων ασθενών στα τμήματα Οξέων του ΨΝΘ», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι, τονίζοντας: «Ανεύθυνη κι επικίνδυνη τακτική σε βάρος τόσων ασθενών, χωρίς να δίνεται δεκάρα για τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας λόγω και της πανδημίας το θεραπευτικό πλαίσιο και σχεδιασμό».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«21 μήνες πανδημίας και ο απολογισμός για το Δημόσιο Σύστημα Υγείας αλλά και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν, το λιγότερο τραγικός.

Κανένα ουσιαστικό μέτρο για τη θωράκιση των Νοσοκομείων σε προσωπικό και υποδομή, για τη στελέχωση και την ενίσχυση της ΠΦΥ.

Αντ’ αυτού, δίνουν και παίρνουν οι μετακινήσεις προσωπικού σαν να είναι μπαλάκι οι εργαζόμενοι και 150 συνάδελφοί μας τέθηκαν σε αναστολή εργασίας!!!

«Λαμπρό» παράδειγμα της άθλιας αυτής κατάστασης αποτελεί ο περιορισμός της λειτουργίας των κλινικών του Νοσοκομείου και η αναστολή λειτουργίας της Ψυχιατρικής Ενηλίκων του Γ.Ν.Θ. ¨Γ. Παπανικολάου¨.

Πριν λίγες μέρες το νοσηλευτικό προσωπικό της κλινικής για άλλη μια φορά, όπως και πριν 1 χρόνο, μετακινήθηκε σε τμήμα νοσηλείας covid-19 καιώς ολοένα και αυξάνονται οι ανάγκες χωρίς να έχει προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό.

Η Διοίκηση βρήκε την «εύκολη» ξαναδοκιμασμένη ,όχι όμως κι «επιτυχημένη» λύση της αναστολής στην νοσηλεία ασθενών της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και τη μετακίνηση των ήδη νοσηλευόμενων ασθενών στα τμήματα Οξέων του ΨΝΘ

Ανεύθυνη κι επικίνδυνη τακτική σε βάρος τόσων ασθενών, χωρίς να δίνεται δεκάρα για τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες σε υπηρεσίες ψυχικής υγείας λόγω και της πανδημίας το θεραπευτικό πλαίσιο και σχεδιασμό …(ψιλά γράμματα…)

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ , Η ΥΠΕ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ….

Απαιτούμε εδώ και τώρα :

⦁ Την πλήρη λειτουργία όλων των κλινικών ( πεθαίνουν άνθρωποι και από άλλα νοσήματα… περιμένοντας θεραπεία…)
⦁ Την πλήρη , απρόσκοπτη λειτουργία της Ψυχιατρικής Γ.Ν.Θ. Γ. Παπανικολάου με την απαραίτητη ενίσχυση σε προσωπικό.
⦁ Άρση της αναστολής εργασίας των 150 συναδέλφων
⦁ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων
⦁ Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
⦁ Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ