Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ - ΓΣΕΕ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ

«Είναι αδιανόητο σ' έναν νομό που έχει περίπου 10.000 οικοδόμους, να μη γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας», τονίζει η ΓΣΕΕ

Τη θλίψη, την οργή και την αγανάκτησή της εκφράζει η ΓΣΕΕ για τον θάνατο οικοδόμου εν ώρα εργασίας στην πόλη της Ξάνθης. Ο άτυχος 57χρονος εργάζονταν σε οικοδομή, όταν καταπλακώθηκε από μπάζα.

«Είναι αδιανόητο, σ' έναν νομό που έχει περίπου 10.000 οικοδόμους, να μη γίνονται προληπτικοί έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων υγείας και ασφάλειας, με αποτέλεσμα να χάνονται οι εργαζόμενοι την ώρα που παλεύουν για το μεροκάματο» δηλώνει η Συνομοσπονδία.

Όπως επισημαίνει, παρά τις συνεχείς πιέσεις του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, τόσο στο υπουργείο Εργασίας, όσο και στην Περιφέρεια, τεχνικοί επιθεώρησης υπάρχουν μόνο στη Δράμα και φυσικά δεν μπορούν να ελέγξουν το σύνολο των εργασιακών δραστηριοτήτων. Ενδεικτικό είναι, σημειώνει, το γεγονός ότι η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη  είναι πρώτη σε εργατικά δυστυχήματα, χωρίς να έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής τα απαιτούμενα προληπτικά μέτρα.

Η ΓΣΕΕ ζητεί την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων αρχών και την απόδοση ευθυνών, όπου αυτές αναλογούν.

«Είναι απαίτησή μας, τόσο από το υπουργείο Εργασίας, όσο και από το ΣΕΠΕ, να κατανοήσουν επιτέλους ότι κανείς δεν πρέπει να παίζει με τις ζωές όσων παλεύουν για το μεροκάματο» τονίζει σχετικά.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ