Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022
x

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΡΧΕΣ ΙΟΥΝΙΟΥ Η ΖΕΤΑ ΜΑΚΡΗ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΣΥΡΕΓΓΕΛΑ

Η υφυπουργός Εργασίας και η υφυπουργός Παιδείας θα έρθουν στη Θεσσαλονίκη στις αρχές Ιουνίου για διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο του ΠΑΜΑΚ

Διήμερο εκπαιδευτικό συνέδριο με τίτλο «Ενεργητική Μάθηση και Παιδαγωγική της Επιχειρηματικότητας», στο οποίο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις τους η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέτα Μακρή, και η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, θα πραγματοποιηθεί διά ζώσης, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Ιουνίου 2022, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Το συνέδριο, στο οποίο η συμμετοχή και παρακολούθηση θα είναι δωρεάν, συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών – Εργαστήριο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στο τέλος του θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΑΚ, στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει, μεταξύ άλλων, συμμετοχές από εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και  εκπαιδευτικούς επιχειρηματικότητας στα ΑΕΙ.

Για τη δωρεάν συμμετοχή είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική εγγραφή μέχρι τις 30 Μαΐου 2022 μέσω του συνδέσμου http://entreped2022.uom.gr/registration/

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, σημειώνεται από το ΠΑΜΑΚ, θα εξεταστούν οι εκπαιδευτικές διαστάσεις, τα παιδαγωγικά ζητήματα και οι διδακτικοί προβληματισμοί που εγείρονται κατά την εισαγωγή της επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση.

Όπως επισημαίνει η καθηγήτρια Κατερίνα Σαρρή, διευθύντρια του Εργαστηρίου Επιχειρηματικότητας του Τμήματος Βαλκανικών Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, «αναγνωρίζοντας ότι η επιχειρηματικότητα, από κοινού με την καινοτομία, αποτελούν ικανότητες που προωθούνται διεθνώς στα εκπαιδευτικά συστήματα,  το εκπαιδευτικό συνέδριο θα εστιάσει στην παιδαγωγική πλαισίωση της μαθησιακής διαδικασίας, κατά την οποία οι μαθητές/τριες αναπτύσσουν μεταβιβάσιμες δεξιότητες (π.χ. αναγνώριση ευκαιριών, συνεργασία, επικοινωνία, ηθική σκέψη κ.λπ.)».

Η ίδια τονίζει ότι το συνέδριο «θα επιχειρήσει να συμβάλει, μεταξύ άλλων, και ως προς τις εκπαιδευτικές ανάγκες που υπάρχουν στην τάξη ή/και τη σχολική μονάδα των εκπαιδευτικών, όπως τα εργαστήρια δεξιοτήτων, ο επαγγελματικός προσανατολισμός μαθητών/τριών και η σύνδεση του σχολείου με την τοπική κοινωνία.».

Στο εκπαιδευτικό συνέδριο εμπλέκονται εκπρόσωποι από εθνικούς και διεθνείς φορείς, ακαδημαϊκοί και εμπειρογνώμονες τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό, μέσα από κεντρικές ομιλίες, πρακτικά εργαστήρια και ένα πάνελ συζήτησης με μαθητές, εκπαιδευτικούς, αλλά και μέλη του επιχειρηματικού οικοσυστήματος.

Προσκεκλημένοι ομιλητές:

Υφυπουργός, κ. Ζέττα Μακρή, Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,

Υφυπουργός, κ. Μαρία Συρεγγέλα, Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,

Αν. Καθ. Κωνσταντίνος Φούσκας, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Αν. Καθ. Ρεβέκκα Παιδή, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

Δημήτρης Κουρτέσης, Τεχνολογικός Επιχειρηματίας,

Partners Ideas Forward, University of Sheffield

Καθ. Seikkula-Leino, (Finland), Tampere University,

Dr. Norris Krueger, (USA), OECD/ EU EPIC (EEPHEIC),

Dr. Nikolaos Mouratoglou, (Belgium), European Schoolnet

Dr. Daniele Morselli, (Italy), The Free University of Bozen-Bolzano

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα: http://entreped2022.uom.gr/el/
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ