Τρίτη 9 Αυγούστου 2022
x

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ Η ΠΛΑΖ ΑΡΕΤΣΟΥΣ - ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ

Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμαριάς η νέα πρόταση της ΕΤΑΔ αυξάνει τον χρονικό ορίζοντα της παραχώρησης της πλαζ Αρετσούς από 25 σε 30 χρόνια

Τη νέα πρόταση της ΕΤΑΔ για την παραχώρηση της πλαζ Αρετσούς συζήτησε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καλαμαριάς, αρμόδια πια σχετικών θεμάτων, αποφασίζοντας ομόφωνα την έγκρισή της.

«Χαίρομαι γιατί μετά από μία δεκαετία ληγμένου παραχωρητηρίου, αδιαφορίας και εγκατάλειψης της πλαζ και ύστερα από την καταψήφιση της αρχικής πρότασης, που ήρθε ως αποτέλεσμα επίπονων και επίμονων διεκδικήσεών μας από την ΕΤΑΔ, επανήλθε η Εταιρεία με μία νέα πρόταση με την αποδοχή της οποίας η πλαζ Αρετσούς επιστρέφει στον δήμο μας κι έτσι μπορούμε να μιλάμε πια για την ουσιαστική ανάπτυξη ενός σημαντικού μέρους του παραλιακού μετώπου» δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου Καλαμαριάς, «η νέα πρόταση της Εταιρείας αυξάνει τον χρονικό ορίζοντα της παραχώρησης από 25 χρόνια σε 30, διατηρώντας το ελάχιστο αντίτιμο, κατά τον ισχύοντα νόμο, στο 20% επί του τζίρου των εμπορικών δραστηριοτήτων».

Όπως τονίζει η διοίκηση του δήμου, «στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα μέλη που εκπροσωπούσαν την Αντιπολίτευση εξέφρασαν για άλλη μια φορά την αντίθεσή τους στην αποδοχή της πρότασης, επαναλαμβάνοντας πως η Πλαζ πρέπει να παραχωρηθεί στον δήμο Καλαμαριάς χωρίς κανένα αντίτιμο». Κάτι όμως, όπως υποστηρίζει ο δήμος Καλαμαριάς, «είναι παράνομο και δεν μπορεί να επιτευχθεί».

«Η πλαζ Αρετσούς αλλάζει σελίδα και όσοι απέχουν από τις κρίσιμες αποφάσεις συνηγορούν στην αδράνεια και την υποβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Σήμερα σώσαμε την παραλία μας από τον κίνδυνο να βρεθεί σε ξένα χέρια» κατέληξε ο κ. Δαρδαμανέλης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ