Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
x

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΞΑΝΘΟΥ ΣΕ ΔΟΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με στελέχη του κόμματος επισκέφθηκαν χώρους υγείας για να ενημερωθούν για τα προβλήματα του ΕΣΥ.

Περιοδεία με επικεφαλής τον τομεάρχη Υγείας και πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό πραγματοποίησε χθες στη Θεσσαλονίκη, κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία.

Τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισκέφθηκαν χώρους υγείας για να ενημερωθούν επί τόπου για τα θέματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΣΥ στην πόλη.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκαν το Κ.Υ Θέρμης, το Γ.Ν. Ιπποκράτειο, το Κ.Υ Πύλης Αξιού και την ΤΟΜΥ Νέας Ευκαρπίας όπου και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους και τις αντίστοιχες διευθύνσεις.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη στήριξής τους και στην αναδόμηση του υγειονομικού χάρτη με γνώμονα την επαρκή και ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας για τις ανάγκες του τοπικού πληθυσμού.

Ειδικότερα στο Ιπποκράτειο, ο πρώην υπουργός Υγείας και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., μετά από τη συνάντηση με τη διοίκηση και το σωματείο εργαζομένων, συμμετείχαν σε ανοιχτή συζήτηση με τους εργαζόμενους στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου. Εκεί έγινε εκτενής συζήτηση για τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου νοσοκομείου στον απόηχο του δευτέρου κύματος της πανδημίας και την ανάγκη άμεσης επαναφοράς του σε πλήρη λειτουργία. Από την πλευρά του προσωπικού, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, εκφράστηκαν παράπονα για την «απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει το δημόσιο ΕΣΥ αλλά και των ίδιων των εργαζομένων οι οποίοι έχουν φτάσει στα πρόθυρα εξάντλησης».

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε το απόγευμα με ανοιχτή εκδήλωση στο ανοιχτό θέατρο Τάσος Περζικιανίδης, στην Πολίχνη, με κεντρικό ομιλητή τον Ανδρέα Ξανθό.

Ο πρώην υπουργός ανέλυσε και εξειδίκευσε τις θέσεις του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την υγεία. Το κοινό από την πλευρά του, με τις ερωτήσεις και τις τοποθετήσεις του, εξέφρασε την αγωνία του για την πορεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και το έντονο ενδιαφέρον του για τις θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι βουλευτές Α΄ Θεσσαλονίκης, Γιάννης Αμανατίδης και Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ