Κυριακή 22 Μαΐου 2022
x

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΛ ΣΙΣΙ ΚΑΙ ΣΟΥΚΡΙ

Κύπρος και Αίγυπτος εργάζονται στενά μαζί, ανέφερε σε ανάρτησή του ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης.

«Αποτελεί τιμή να γίνομαι δεκτός από τον πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αλ Σίσι», ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter o υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι στο Κάϊρο.

«Οι δεσμοί μεταξύ των λαών μας χρονολογούνται από την αρχαιότητα. Σήμερα, Κύπρος και Αίγυπτος εργάζονται στενά μαζί, ούτως ώστε να σφυρηλατήσουν ένα καλύτερο, ασφαλέστερο και πιο ευοίωνο μέλλον για την περιοχή μας» προσέθεσε.

Ο κος Χριστοδουλίδης, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Αίγυπτο, συναντήθηκε και με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι.

«Με τον Υπ.Εξ. της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι συναντήθηκε το πρωί στο Κάιρο ο Υπ.Εξ. Νίκος Χριστοδουλίδης. Ακολούθησαν διευρυμένες διαβουλεύσεις. Στο επίκεντρο, περαιτέρω ενίσχυση διμερών σχέσεων Κύπρου-Αιγύπτου, εξελίξεις στην περιοχή, περιφερειακή συνεργασία, Κυπριακό, σχέσεις ΕΕ-Αιγύπτου μ.α.», ανέφερε σε ανάρτησή του το κυπριακό ΥΠΕΞ, προσθέτοντας ότι οι συναντήσεις του κου Χριστοδουλίδη βασίζονται στον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και της θετικής ατζέντας στην περιοχή.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ