Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021
x

ΕΠΙΣΗΜΟ: ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΑΛ Ο ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ

Ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της Voria.

Όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών η Voria.gr ο Χάρης Καστανίδης δημοσιοποίησε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, ενόψει των εσωκομματικών εκλογών οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το τέλος Νοεμβρίου, αρχές Δεκεμβρίου. Με μία λιτή δήλωσή του, μόλις 161 λέξεων, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός τονίζει μεταξύ άλλων ότι η δημοκρατική παράταξη «ναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες. Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών».

Σύμφωνα με πληροφορίες έως το τέλος Σεπτεμβρίου, μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ε. Του ΚΙΝ.ΑΛ. ο κ. Καστανίδης πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα ένα διακηρυκτικό κείμενο στο οποίο θα εξηγεί που θα απαντά στο πως πρέπει να είναι ο πολιτικός φορέας του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα, τι πρέπει να γίνει δηλαδή για την ιδεολογική και πολιτική ανασυγκρότηση του χώρου. Θα ακολουθήσει στη συνέχεια σειρά περιοδειών ανά την επικράτεια. Την περίοδο αυτή ο βουλευτής και πρώην υπουργός έχει ξεκινήσει τη συλλογή υπογραφών υπέρ της υποψηφιότητάς του καθώς, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος, οι υποψηφιότητες θα πρέπει να συνοδεύονται από πέντε χιλιάδες υπογραφές εγγεγραμμένων στο μητρώο μελών είτε από σαράντα υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Η πλήρης σημερινή δήλωση του κ. Καστανίδη έχει ως εξής: «Υπάρχουν εποχές που τα σύνορά τους μετατοπίζονται πιο κοντά στους ανθρώπους και τις ελπίδες τους. Και γίνεται η ζωή τους καλύτερη και δικαιότερη. Στην πατρίδα μας, τέτοια άλματα προόδου συνδέθηκαν πάντοτε με τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, που στα χρόνια της μεταπολίτευσης πήρε το όνομα, τα χρώματα και τη φωνή του ΠΑΣΟΚ. Στη μεγάλη αυτή παράταξη των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού, που άλλαξε τη μοίρα της χώρας και των πολιτών της, δεν ταιριάζει η κατήφεια ενός ισχνού παρόντος. Δεν της ταιριάζει να ζει ανάμεσα στην ανάμνηση ενός λαμπρού παρελθόντος και στη σημερινή μελαγχολία των χαμηλών προσδοκιών. Είναι ανάγκη να ξαναβρεί την ψυχή της, την ταυτότητά της και τον βηματισμό της, να ξαναγίνει μεγάλη, γιατί μόνο έτσι θα βρουν και τον δικό τους βηματισμό προς το μέλλον η Ελλάδα και οι Έλληνες.
Η απόφασή μου να διεκδικήσω την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αυτή την επιδίωξη υπηρετεί. Είναι και το προσωπικό μου χρέος απέναντι στην παράταξη που φιλοξένησε τα πιο ευγενικά όνειρα διαφορετικών γενεών».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ