Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΟΠΕ: ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΟΥ ’21 ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΤΟΥ ΠΛΑΠΟΥΤΑ ΣΤΙΣ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση ιστορικών προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και την ανάλυση βασικών ηγετικών χαρακτηριστικών τους.

Επιστημονική εκδήλωση με τίτλο «Συναντώντας τους ήρωες του ’21 στον Πύργο του Πλαπούτα» διοργανώνουν ο Ελληνικός Οργανισμός Πολιτικών Επιστημόνων (ΕΟΠΕ-HAPSc) και η Εταιρεία Ιστορικής και Πολιτισμικής Δράσης Μουσείου Στρατ. Δημ. Πλαπούτα και Αγωνιστές υπό την Αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» και με Χορηγό Δράσης την εταιρεία «PHAEA RESORTS» στις 24 Ιουλίου 2021.

Η εκδήλωση αποσκοπεί στην παρουσίαση ιστορικών προσώπων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και την ανάλυση βασικών ηγετικών χαρακτηριστικών τους

Τα ιστορικά πρόσωπα της Ελληνικής Επανάστασης που θα παρουσιαστούν είναι: ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, ο Δημητράκης Πλαπούτας, ο Γρηγόριος ο 5ος, ο Νικήτας Σταματελόπουλος ή Νικηταράς, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ΄ και η Μαντώ Μαυρογένους. Τους ήρωες της Επανάστασης θα παρουσιάσουν σημαίνουσες προσωπικότητες της πολιτικής, εκκλησιαστικής και ακαδημαϊκής κοινότηταςΗ εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με μια στρογγυλή τράπεζα με σκοπό την ανάλυση της προσφοράς των συγκεκριμένων ιστορικών προσώπων στην επανάσταση, αλλά κυρίως την εστίαση σε βασικά ηγετικά χαρακτηριστικά τους, τα οποία παραμένουν επίκαιρα μέχρι και σήμερα και δύνανται να αποτελέσουν χρήσιμο οδηγό-σύμβουλο, προσαρμοζόμενα στις σύγχρονες εξελίξεις. Η μεταφορά των πορτραίτων των ηρώων στο σήμερα αποσκοπεί στην ανάδειξη εννοιών-αξιών που αναδύθηκαν κατά τη διάρκεια της επανάστασης, την συνεισφορά τους στην παλιγγενεσία και τη σημασία τους για την διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής και Ευρωπαϊκής Ιστορίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο σπίτι – πύργο του ήρωα της Επανάστασης Δημητράκη Πλαπούτα στο Παλούμπα Γορτυνίας, στην Αρκαδία, και θα συνοδευτεί με τα επίσημα εγκαίνια του Πύργου, μετά την αποκατάστασή του.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ