Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΝΤΟΛΗ ΓΙΑ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΣΩΝ ΥΠΟΚΙΝΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ

Εντολή Θεοδωρικάκου σε Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για εντοπισμό διαχειριστών ιστοσελίδων και social media που υποκινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν

Eντολή στον Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία, στην ασφάλεια και στο κράτος, έδωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

Τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Όπως είναι φυσικό, οι έρευνες θα αφορούν όσους υποκινούν πολίτες να μην εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.

«Πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία», είπε σε μήνυμά του σε πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 το Σάββατο, όπου και παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια από κάποιους να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ