Κυριακή 16 Μαΐου 2021
x

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ RAFALE ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΑΙΘΕΡΕΣ (VID)

Τα γαλλικά αεροσκάφη απογειώθηκαν από την Τανάγρα μαζί με ελληνικά f-16 και Mirage 2000 στο πλαίσιο της άσκησης «Σκύρος 2021».

Εντυπωσιακές εικόνες με τα γαλλικά μαχητικά Rafale να κάνουν την εμφάνισή τους για πρώτη φορά στο Αιγαίο ήρθαν στη δημοσιότητα στο πλαίσιο της άσκησης «Σκύρος 2021».

Τα αεροσκάφη βρέθηκαν στην χώρα στο πλαίσιο της διμερούς άσκησης και απογειώθηκαν από το αεροδρόμιο της Τανάγρας, μαζί με τα ελληνικά F-16 και τα Mirage 2000, κάνοντας σύνθετες αεροπορικές ασκήσεις σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών. Μάλιστα, στο πλαίσιο της άσκησης, τα ελληνικά μαχητικά Mirage-2000 και τα Rafale ανεφοδιάστηκαν εν πτήσει από γαλλικό αεροσκάφος εναερίου ανεφοδιασμού Airbus A-330TT στα 24.000 πόδια πάνω από τη Ζάκυνθο.

Σημειώνεται ότι η άσκηση έγινε παρουσία του υπ. Εθνικής Αμύνης κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου και του Πρέσβη της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Πατρίκ Μεζονέβ.

Οι Γάλλοι κατασκευαστές έχουν βαφτίσει τα μαχητικά «Rafale», ,με την ονομασία τους στα ελληνικά μεταφράζεται σε «ριπή ανέμου», ένας χαρακτηρισμός που ταιριάζει πλήρως με την καταιγιστική δράση των μαχητικών αεροσκαφών στους αιθέρες και στο πεδίο των επιχειρήσεων.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ