Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Κ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΒΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΚΤΗΡΙΟ ZEDA

Η ένωση καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 12:00, στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτήριο ZEDA).

Να καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση ζητά η ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόμων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 26 Ιουλίου στις 12:00, στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτήριο ZEDA).

Η ομοσπονδία τονίζει σε ανακοίνωσή της πως «χιλιάδες από αυτούς δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε μία σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγώντας τις οικογένειες τους στην «λύση» των Ιδιωτικών Κολλεγίων με ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου».

Για τον λόγο αυτό ζητούν «έστω και την τελευταία στιγμή, να πάρει πίσω η κυβέρνηση ένα μέτρο που υποτίθεται πως προωθεί την λεγόμενη «αριστεία», αλλά στην ουσία βάζει ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Μετά και την ανακοίνωση της βαθμολογίας των 92.000 υποψηφίων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν πως χιλιάδες από αυτούς δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν σε μία σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οδηγώντας τις οικογένειες τους στην «λύση» των Ιδιωτικών Κολλεγίων με ακόμα μεγαλύτερη οικονομική αφαίμαξη, προς όφελος των μεγαλοεπιχειρηματιών του χώρου. 
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που ισχύει από φέτος και μάλιστα σε μια χρονιά που οι μαθητές είχαν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες που γέννησε τόσο η πανδημία, όσο και τα μέτρα που δεν πήρε όλο το έτος ή Κυβέρνηση οδηγώντας σε πολύμηνο κλείσιμο των σχολείων
Την ίδια ώρα βλέπουμε δεκάδες μαθητές που παρά το υψηλά μόρια που συγκέντρωσαν, αποκλείονται από τις επιλογές τους λόγω της εφαρμογής της ΕΒΕ και στα ειδικά μαθήματα.

Ζητάμε έστω και τώρα, την τελευταία στιγμή, να πάρει πίσω η κυβέρνηση ένα μέτρο που υποτίθεται πως προωθεί την λεγόμενη «αριστεία», αλλά στην ουσία βάζει ακόμα περισσότερους ταξικούς φραγμούς στην μόρφωση.

Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα, 26/07/2021 - ώρα 12πμ, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας (κτήριο ZEDA)
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ