Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021
x

ΕΜΠΟΡΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ο πρόεδρος του ΕΣΘ τόνισε ότι αν δεν αλλάξει η απόφαση, οι έμποροι θα προβούν σε όλες τις ενέργειες για να προασπίσουν τα συμφέροντα τους.

Την απάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναμένει ο εμπορικός κόσμος της Θεσσαλονίκης για το αν τελικά τα καταστήματα δεν θα λειτουργήσουν αύριο, Δευτέρα 5 Απριλίου, όπως άλλωστε έχει ήδη αποφασιστεί.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης σύσκεψης των προέδρων των Εμπορικών Συλλόγων του Νόμου Θεσσαλονίκης, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Άκη Σκέρτσο στον οποίο εκφράστηκαν οι έντονες αντιδράσεις του εμπορικού κόσμου για το μη άνοιγμα του λιανεμποριου στη Θεσσαλονίκη.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος του ΕΣΘ Παντελής Φιλιππίδης ενημέρωσε ότι ο κ. Σκέρτσος θα συνομιλήσει με τον πρωθυπουργό στον οποίο θα μεταφέρει τις θέσεις των εμπόρων.

Τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη, θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επαφή προκειμένου να μάθουν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης την τελική απόφαση του πρωθυπουργού.

Ο κ. Φιλιππίδης τόνισε ότι εφόσον η απόφαση δεν αλλάξει θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να προασπίσουν τα συμφέροντα του κλάδου, «ακόμη και με νομικές ενέργειες και να δείξουμε στους αρμόδιους ότι πόλεις χωρίς ανοιχτές αγορές είναι νεκροταφεία».

Από της πλευράς της η πρόεδρος των καταστηματαρχών του δήμου Παύλου Μελά Ιφιγένεια Τοσίδου, επισήμανε ότι θα συνεδριάσει σε λίγη ώρα ο τοπικός εμπορικός σύλλογος.

Σύμφωνα με την ίδια η αυριανή ημέρα είναι πολύ κρίσιμη για τον κλάδο, αφήνοντας όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. Επισήμανε ωστόσο ότι οι έμποροι δεν θέλουν να παρανομήσουν, όμως επισήμανε πως θα περιμένουν να δουν τι θα πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ