Σάββατο 31 Ιουλίου 2021
x

ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ: ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 75

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί στη χώρα κατά της Covid-19 και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών

Προς το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα ανοίξει η διαδικασία εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού για τα άτομα άνω των 75 ετών, σημείωσε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στο Mega, ο υφυπουργός σημείωσε ότι «στόχος είναι μέχρι τις αρχές καλοκαιριού να εμβολιαστεί ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού και κατά βάση όσοι έχουν μεγάλη ανάγκη», προσθέτοντας ότι για προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας θα ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού για τα άτομα άνω των 75 ετών.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι η προτεραιοποίηση για τον εμβολιασμό γίνεται από την Εθνική Επιτροπή με βασικό κριτήριο το ποσοστό θνητότητας σε περίπτωση νόσησης.

«Όταν ο εμβολιασμός προχωρήσει στον μαζικό πληθυσμό, τότε θα δοθεί προτεραιότητα και στους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ», σημείωσε.

Τέλος, όπως υποστήριξε, το χρονοδιάγραμμα εμβολιασμού προχωράει πολύ καλά, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει 251.000 εμβολιασμοί και τα κλεισμένα ραντεβού ανέρχονται στις 650.000 για άτομα άνω των 80 ετών. Ταυτόχρονα τρέχει ο εμβολιασμός για τους ηλικιωμένους άνω των 85 και τους υγειονομικούς. Διευκρίνισε ότι η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι διασφαλισμένη και πως με βάση τον προγραμματισμό οι 650.000 εμβολιασμοί θα γίνουν κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ