Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΕΛΠΕ: ΧΙΛΙΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΖΕΨΑΝ ΜΙΣΟ ΤΟΝΟ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΘΡΙΑΣΙΟ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Διαπιστώθηκε κατά τους καθαρισμούς, ότι τα φίλτρα τσιγάρων εξακολουθούν να αποτελούν το νούμερο ένα αντικείμενο που βρίσκεται στους χώρους πρασίνου.

Δράσεις καθαρισμού εκτάσεων με συλλογή πάνω από μισό τόνο απορριμμάτων πραγματοποίησαν χίλιοι μαθητές δημοτικών σχολείων στο Θριάσιο και στη Δυτική Θεσσαλονίκη σε συνεργασία με τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις.

Σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ, οι μαθητές που συμμετείχαν, παρακολουθήσαν διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε με την τεχνογνωσία της We4All, έτσι ώστε να κατανοήσουν το πρόβλημα και την ανάγκη μείωσης της ρύπανσης, τη σημασία της ανακύκλωσης και τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Στη συνέχεια, οι δράσεις περιλάμβαναν τον καθαρισμό των χώρων, τη συλλογή και καταγραφή των απορριμμάτων σε ειδικά δελτία και τον διαχωρισμό των ανακυκλώσιμων και μη υλικών.

Από τα ΕΛΠΕ σημειώνεται ότι διαπιστώθηκε κατά τους καθαρισμούς, ότι τα φίλτρα τσιγάρων εξακολουθούν να αποτελούν το νούμερο ένα αντικείμενο που βρίσκεται στις ακτές και στους χώρους πρασίνου της Ελλάδας. Επιπλέον, τα μικροπλαστικά και τα πλαστικά μιας χρήσης, όπως τα μπουκάλια και τα καπάκια, τα κύπελλα, τα καλαμάκια και οι πλαστικές σακούλες, επικράτησαν στα 10 κορυφαία αντικείμενα.

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια Γιάννης Παπαθανασίου, δήλωσε ότι «με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος και ως αναπόσπαστο κομμάτι των τοπικών κοινωνιών που φιλοξενούν τις εγκαταστάσεις μας, διοργανώσαμε δράσεις καθαρισμού ακτών και χώρων πρασίνου με τη συμμετοχή των παιδιών μας – μαθητών Δημοτικών Σχολείων στο Θριάσιο και τη Δυτική Θεσσαλονίκη, με στόχο να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν για την σπουδαιότητα της προστασίας του περιβάλλοντος. Ο Όμιλός μας δεσμεύεται να δρα πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον και να βρίσκεται στο πλευρό της νέας γενιάς, δίπλα στο αύριο της χώρας, για ένα καλύτερο και βιώσιμο μέλλον για όλους».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ