Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
x

ΕΛΕΓΧΟΙ ΜΕΤΡΩΝ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΥΨΟΥΣ 433.900 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 18 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 18 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙ.Μ.Ε.Α., Ε.Α.Δ., Σ.ΕΠ.Ε, Δημοτική Αστυνομία, Περιφέρειες) διενήργησαν το Σάββατο, 03.04.2021 συνολικά 78.743 ελέγχους και κατέγραψαν 1.285 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 433.900 ευρώ.

 Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (67.372). 

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

1) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε 18 συλλήψεις συνολικά για παραβάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, μη τήρηση του μέτρου της αναστολής λειτουργίας, καθώς και για διοργάνωση και συμμετοχή σε κοινωνικές εκδηλώσεις.
2) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε οχτώ συλλήψεις ιδιοκτητών/υπευθύνων καταστημάτων για παραμονή πελατών στους εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων και τους επέβαλε συνολικά πρόστιμο 21.000 ευρώ (από 3.000 ευρώ αντίστοιχα, πλην ενός υπευθύνου), καθώς και από 300 ευρώ σε δεκαεπτά (17) πελάτες για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην Περιφέρεια Αττικής
3) Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε σε δυο κομμωτήρια πρόστιμο των 1.000 ευρώ έκαστο για μη ενημερωμένο κατάλογο ραντεβού. Επίσης επιβλήθηκε σε τέσσερις υπευθύνους κομμωτηρίων πρόστιμο των 300 ευρώ έκαστο για μη ανάρτηση μεγίστου αριθμού ατόμων εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
4) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη ενός υπεύθυνου καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος και επέβαλε συνολικά 8.000 ευρώ πρόστιμο (5.000 ευρώ στην επιχείρηση και 3.000 ευρώ στον υπεύθυνο του καταστήματος, στην Περιφέρεια Αττικής.
5) Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 3.000 ευρώ στον προσωρινά υπεύθυνο, στην Περιφέρεια Αττικής.
6) Η ΕΛ.ΑΣ βεβαίωσε μία παράβαση σε αρτοποιείο για μη αναγραφή μεγίστου αριθμού ατόμων στο κατάστημα, στην Περιφέρεια Αττικής.
7) Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σε ψητοπωλείο, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος, καθώς επίσης και συνολικά πρόστιμα 1.500 ευρώ στους πελάτες του (5x300 ευρώ), στην Περιφέρεια Ηπείρου.
8) Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 10.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας 30 ημερών σε ψησταριά, για εξυπηρέτηση πελατών εντός του καταστήματος και από 600 ευρώ πρόστιμο ευρώ σε επτά πελάτες για μη χρήση μάσκας και παραβίαση περιορισμού μετακίνησης, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
9) Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ και 15νθημερη αναστολή λειτουργίας σε καφετέρια για μη τήρηση ορίου πελατών εντός του καταστήματος, στην Περιφέρεια Ηπείρου.
10) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ημεδαπού για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊός), στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
11) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στη σύλληψη ημεδαπής για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊός), με επιβολή προστίμου 300 ευρώ για μη χρήση μάσκας, στον Δήμο Θεσσαλονίκης.
12) Η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε σύλληψη τριών ατόμων για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊός), με επιβολή προστίμου 300 ευρώ έκαστος για μη χρήση μάσκας, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
13) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία σύλληψη ιδιοκτήτη οικίας και του επέβαλε πρόστιμο 3.000 ευρώ για διοργάνωση ιδιωτικής συνάθροισης, και 300 ευρώ σε παρευρισκόμενο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
14) Η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος καφέ-μπαρ για παραμονή πελατών στον εξωτερικό χώρο του καταστήματος, στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
15) Η ΕΛ.ΑΣ προέβη σε μια σύλληψη για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών (κορωνοϊός), με επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.
16) Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε σύλληψη και επιβολή προστίμου 3.000 ευρώ, καθώς και 15θνημερη αναστολή λειτουργίας σε ιδιοκτήτη καφενείου, γιατί εξυπηρετούσε τέσσερις καθήμενους πελάτες στους οποίους βεβαιώθηκαν από 300 ευρώ πρόστιμο για παραβίαση περιορισμού κίνησης, στην περιφέρεια Κρήτης.
17) Το Λιμενικό επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 2.400 ευρώ σε φυσικά πρόσωπα για μη χρήση μάσκας και μη νόμιμη μετακίνηση, σε ολόκληρη την Επικράτεια
18) Η ΕΑΔ επέβαλε συνολικά πέντε διοικητικά πρόστιμα. Συγκεκριμένα, ένα διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ σε υπάλληλο καταστήματος διανομής για μη χρήση μάσκας, στον Δήμο Δάφνης Υμηττού, δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ (2x300 ευρώ) για μη κατοχή βεβαίωση κίνησης για μετάβαση από και προς την εργασία (εργαζόμενος σε μίνι μάρκετ), και για μη χρήση μάσκας από ιδιοκτήτη καταστήματος πώλησης ποτών, στον Δήμο Αθηναίων. Επίσης, κλιμάκιό της ΕΑΔ, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε σε λαϊκή αγορά στον Δήμο Πατρέων, επέβαλε δύο διοικητικά πρόστιμα συνολικού ύψους 3.000 ευρώ (2x1.500 ευρώ) και αναστολή λειτουργίας 30 ημερολογιακών ημερών (2x15 ημέρες) σε δύο εμπόρους λαϊκής αγοράς για μη τήρηση της απόστασης των πέντε μέτρων (5μ.) μεταξύ των πάγκων τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ