Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΕΛΑΣ: 30 ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ 14 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ

Αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία

Συνολικά 30 καταγγελίες για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας σε όλη την επικράτεια, διαχειρίστηκαν οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση.

Όπως τονίζεται, αστυνομικοί των αρμόδιων Υπηρεσιών ανταποκρίθηκαν άμεσα και συνέλαβαν συνολικά 14 άτομα για, μεταξύ άλλων, παραβάσεις της νομοθεσίας για την ενδοοικογενειακή βία σχηματίζοντας σχετικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας, ενώ στις υπόλοιπες περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες τακτικής διαδικασίας.

Η ΕΛ.ΑΣ. επισημαίνει ότι η ενδοοικογενειακή βία είναι ένα έγκλημα που διώκεται αυτεπάγγελτα και τιμωρείται από τις διατάξεις του Ν. 3500/2006, ενώ υπογραμμίζει ότι «διερευνά κάθε καταγγελία και διαχειρίζεται κάθε περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας και ενημερώνει τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ παράλληλα παρέχει κατευθύνσεις και πληροφορίες στα θύματα, για την αναζήτηση δομών στέγασης, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, ψυχοκοινωνικής και νομικής υποστήριξης».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ