Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ» ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ

Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.

Παρουσία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, της Τομεάρχη Οικονομίας και Ανάπτυξης Ντόρας Μπακογιάννη, της Προέδρου του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Κατερίνας Μητσοτάκη, της Αντιπροέδρου του Ιδρύματος Αλεξάνδρας Μητσοτάκη και πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στον χώρο της Αρχαιολογικής Εταιρείας, η παρουσίαση πρότυπης οικολογικής δράσης για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων.
 
Η πρωτοβουλία με τίτλο «Διαδρομή Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Μια Πρότυπη Οικολογική Δράση, από το Κρητικό έως το Λιβυκό Πέλαγος μέσα από τα Λευκά Όρη» υλοποιείται από το Ίδρυμα Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνεργασία με τρεις περιβαλλοντικές οργανώσεις, την Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και την WWF Ελλάς.
 
Η οικολογική αποκατάσταση των Λευκών Ορέων υπήρξε η τελευταία επιθυμία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
 
Η δράση περιλαμβάνει τη δημιουργία δεκαπέντε μονοπατιών, ενός πρότυπου βοτανικού κήπου και την αποκατάσταση της περιοχής των Λευκών Ορέων.
 
Όπως έκανε γνωστό η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη, για την αναγέννηση των Λευκών Ορέων, συγκεντρώθηκαν συνολικά 215.000 ευρώ, καθώς στην κηδεία του πρώην πρωθυπουργού, επιθυμία της οικογένειας ήταν να γίνουν δωρεές στις τρεις οικολογικές οργανώσεις.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ