Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
x

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ Δ

Θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) για τους δύο μεγάλους άνδρες, τα οποία θα πλαισιωθούν με μουσικοχορευτικά δρώμενα.

Με μια εκδήλωση αφιερωμένη στον «Αριστοτέλη τον Μέγιστο των Φιλοσόφων» ολοκληρώνεται η σειρά των επτά εκδηλώσεων που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης: «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ - ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα», που αφορά στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Κεντρικής Μακεδονίας με αφιερώματα στη ζωή και το έργο των δύο μεγάλων Μακεδόνων, του Αριστοτέλη και του μαθητή του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην Αποθήκη Δ, στον Προβλήτα ένα του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης Λιμάνι, στις 18.30. Η είσοδος είναι δωρεάν.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν εισηγήσεις και οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) για τους δύο μεγάλους άνδρες, τα οποία θα πλαισιωθούν με μουσικοχορευτικά δρώμενα και παράλληλη έκθεση φωτογραφίας από τα μέρη όπου έζησαν και μεγαλούργησαν.

Η τελευταία αυτή εκδήλωση, όπως και όλες οι προηγούμενες που διοργανώθηκαν σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει σκοπό να ενισχύσει τον πολιτιστικό τουρισμό και να προβάλλει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αιχμή το πλούσιο πολιτιστικό της απόθεμα.

Το πλήρες πρόγραμμα της εκδήλωσης:

18.30-19.00: Προσέλευση

19.00-19.20: Καλωσόρισμα - Χαιρετισμοί

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας

Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού Βούλα Πατουλίδου

Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού -Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος

19.20-19.25: Παρουσίαση θεματικού Βίντεο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

19.25-19.35: Ομιλία με θέμα: «Η πολιτιστική κληρονομιά του Αριστοτέλη και του Μ. Αλεξάνδρου ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης», Στέλλα Κωστοπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Περιφερειακής και Τουριστικής Ανάπτυξης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

19:35-19:45: Εριστικοί Λόγοι - η Επιστημονική, Ρητορική και Παιδαγωγική μέθοδος διδασκαλίας του Αριστοτέλη, Ομάδα φοιτητών Έδρας UNESCO διαπολιτισμικής Πολιτικής για μια δραστήρια και αλληλέγγυα ιθαγένεια Πανεπιστημίου Μακεδονίας

19:45-19:50: Προλογισμός μουσικοχορευτικής παράστασης με παρουσίαση βίντεο, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Φλώρος Θεόδωρος

19:50-20:15: Μουσικοχορευτική παράσταση από την αρχαία Ελλάδα, Παγχαλκιδικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ»

20:20-20:35: Ομιλία με θέμα: «Ο Αριστοτέλης για τη γνώση και τον άνθρωπο», Βασίλης Μπετσάκος, Διδάσκων στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

20: 35: Λήξη εκδήλωσης - Γευσιγνωσία και Οινογευσία
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ