Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021
x

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «PORTALS|ΠΥΛΕΣ»

Εγκαινιάστηκε η διεθνής έκθεση σύγχρονης Τέχνης Portals/Πύλη - Το παρόν σημαντικά ονόματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Τα εγκαίνια της διεθνής έκθεσης σύγχρονης Τέχνης Portals / Πύλη στο πρώην δημόσιο καπνεργοστάσιο πραγματοποιήθηκαν σήμερα με παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, με παρουσία της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, Προέδρου της Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκης, πρωθυπουργού, εγκαινιάσθηκε απόψε η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης Portals/Πύλη, στο πρώην δημόσιο καπνεργοστάσιο της οδού Λένορμαν, κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.

Παρόντες ήταν ακόμη οι πρώην Πρόεδροι της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης και Ζωή Κωνσταντοπούλου, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η Υπουργός Λίνα Μενδώνη και ο Υφυπουργός Νικόλας Γιατρομανωλάκης, ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, εκπρόσωποι των κομμάτων, Αντιπρόεδροι της Βουλής, το Προεδρείο της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, καθώς επίσης ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης και ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του, ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας ανέφερε ότι η Βουλή των Ελλήνων δέχθηκε πριν από πολλούς μήνες πρόταση από τον οργανισμό ΝΕΟΝ, για την αναμόρφωση του ιστορικού κτιρίου του πρώην Δημόσιου Καπνεργοστασίου και την αξιοποίησή του σε χώρο τέχνης και πολιτισμού.

«Σήμερα κοινωνικοποιούμε ακόμη περισσότερο ένα συναρπαστικό δημόσιο χώρο» τόνισε ο κ. Τασούλας. «Σήμερα αποδεικνύουμε ότι η συνεργασία του δημόσιου τομέα με τον ιδιωτικό, όταν είναι καλόπιστη και δημιουργική, μπορεί να κάνει θαύματα. Σήμερα προσφέρουμε στον ελληνικό λαό, μέσω της τέχνης, μια διέξοδο στη δίψα του για νέο ξεκίνημα. Η Βουλή των Ελλήνων αποδεικνύει ότι δεν αντιπροσωπεύει μόνο τον λαό, αλλά κατά κάποιο τρόπο πρωτοπορεί απέναντι στο χρέος της γι’ αυτόν τον λαό και του δείχνει το δρόμο, ότι μέσα απ’ το πνεύμα, μέσα απ’ την τέχνη, μέσα από την αναζήτηση, μέσα από τον αναστοχασμό, το νέο ξεκίνημα που μας καλεί μπορεί να είναι γόνιμο και δημιουργικό».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ