Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022
x

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΑΝΤΙ ΓΚΟΡΑΜ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ

Ο διεθνής Σκοτσέζος τερματοφύλακας έδωσε μάχη με τον καρκίνο και δεν κατάφερε να την κερδίσει - Τι είχε δηλώσει για την υγεία του.

Έφυγε από τη ζωή στα 58 του χρόνια ο Άντι Γκόραμ.

Ο διεθνής Σκοτσέζος τερματοφύλακας που έγινε θρύλος με τη φανέλα της Ρέιντζερς ενώ το 2001 είχε αγωνιστεί και στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έδωσε μάχη με τον καρκίνο και δεν κατάφερε να την κερδίσει.

Ο 58χρονος Σκοτσέζος τερματοφύλακας που ψηφίστηκε από τους οπαδούς ως ο καλύτερος που υπερασπίστηκε το τέρμα της Ρέιντζερς είχε αποκαλύψει πριν από λίγες εβδομάδες στην Daily Record το πρόβλημα του και εξήγησε πως δεν θέλει να υποβληθεί σε χημειοθεραπείες.

«Νόμιζα ότι είχα σοβαρή δυσπεψία. Μετά από μερικές εβδομάδες, επιδεινώθηκε και δεν περνούσε με τίποτα. Ό,τι έτρωγα ή έπινα δεν έφτανε ούτε στα μισά της διαδρομής προς το στομάχι μου και το έβγαζα. Είχα χάσει 25 κιλά σε τέσσερις εβδομάδες», είπε στη συνέντευξη του ο Γκόραμ.

Τα συμπτώματα επέμεναν και η αξονική έδειξε ότι έχει καρκίνο. Ο 58χρονος είπε για την διάγνωση: «Ο χειρουργός εξήγησε πού βρισκόταν όλος ο καρκίνος και πως ήταν μη εγχειρήσιμος. Ήξερα ότι ερχόταν μάχη.

 Αν δεν κάνω τις χημειοθεραπείες, έχω κατά μέσο όρο έξι μήνες. "Κάνε χημειοθεραπεία και μετά αγωνία για άλλους τρεις μήνες και μηδενική ποιότητα ζωής;". Όχι, ευχαριστώ. Η χημειοθεραπεία είναι εκτός. Χρειάστηκε να μου βάλουν στεντ στον οισοφάγο για να με βοηθήσουν να καταπιώ ξανά. Η εγχείρηση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αλλά ο πόνος ήταν ακόμα αφόρητος».

Οι χημειοθεραπείας θα του δώσουν παράταση ζωής 12 εβδομάδων αλλά αρνήθηκε και δήλωσε:«Θα πολεμήσω όπως ποτέ ξανά. Τώρα προτεραιότητα είναι να πάρω τη σωστή δόση παυσίπονων και μορφίνης. Πρέπει να παίρνω τα φάρμακά μου ευλαβικά διαφορετικά θα έχω σοβαρό πρόβλημα.

Ο πόνος μου είναι διαχειρίσιμος. Θα είμαι εδώ όσο μπορώ. Θα πολεμήσω όπως ποτέ ξανά. Η μόνη διαφορά είναι ότι η ωρολογιακή βόμβα μετρά αντίστροφα».

Ο Γκόραμ έπαιξε στην Ρέιντζερς (1991-1998) και στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2001) και με την εθνική ομάδα της Σκωτίας συμμετείχε στα Παγκόσμια Κύπελλα του 1986 και το 1990 αλλά και στα Euro του 1992 και 1996.

Ήταν επίσης μέλος του Hall of Fame του αθλήματος στην Σκωτία και την σεζόν 1992-1993 κατέκτησε το βραβείο του κορυφαίου από τους Συντάκτες Ποδοσφαίρου και την Ένωση Επαγγελματιών παικτών της χώρας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ