Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
x

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΖΕΡΒΑ ΣΤΟ ΥΠΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ 12 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Το ΥΠΕΣ ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. στον Δ. Θεσσαλονίκης για την περιοχή του τερματικού σταθμού Μετρό Θεσσαλονίκης στη Νέα Ελβετία

Ευχαριστήρια επιστολή απέστειλε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κώστας Ζέρβας στο γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών , Μιχάλη Σταυριανουδάκη για την άμεση ανταπόκριση, υποστήριξη και συνδρομή του, για την απόκτηση των αναγκαίων κοινόχρηστων χώρων στην περιοχή του τερματικού σταθμού Μετρό Θεσσαλονίκης στην Νέα Ελβετία.

Θεσσαλονίκη: Τι αλλάζει στις συγκοινωνίες ο σταθμός μετεπιβίβασης Νέας Ελβετίας

Η περιοχή αυτή παρέμενε έως και σήμερα αδιαμόρφωτη καθώς οι απαλλοτριώσεις ιδιωτικών εκτάσεων, η διάνοιξη της οδού Ψελλού αλλά και η δημιουργία χώρου πρασίνου σε θεσμοθετημένο χώρο ήταν αδύνατο να πραγματοποιηθούν λόγω οικονομικής αδυναμίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Για τον σκοπό αυτό, το υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε χρηματοδότηση ύψους 12 εκατ. ευρώ του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Με τη χρηματοδότηση αυτή , τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου " εξασφαλίζονται οι προϋποθέσεις, μέσω των αναγκαίων απαλλοτριώσεων ιδιωτικών εκτάσεων, σε συνδυασμό με τις εκτάσεις που ανήκουν ήδη στο Δήμο και στο Ελληνικό Δημόσιο, δημιουργίας πολυτροπικού Σταθμού Μετεπιβίβασης συγχρόνων προδιαγραφών και κομβικού σημείου αναφοράς με δυνατότητα εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού όλης της ανατολικής περιοχής Θεσσαλονίκης που μετακινείται με Μετρό από και προς το σταθμό της Νέας Ελβετίας".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ