Παρασκευή 14 Μαΐου 2021
x

ΕΔΑ ΘΕΣΣ: ΞΕΚΙΝΑ Ο 2ΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει 1,9 εκ. € στον Δήμο Ελασσόνας για την ανάπτυξη του δικτύου φυσικού αερίου αλλά και για τις νέες συνδέσεις.

Ξεκινούν τα έργα κατασκευής του 2ου σταθμού τροφοδότησης φυσικού αερίου του δήμου Ελασσόνας, στα μέσα Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2021, ώστε να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση των καταναλωτών.

Η έναρξη της τροφοδοσίας του δήμου πραγματοποιήθηκε το 2019 και σε λιγότερο από 1,5 χρόνο,το 17% του πληθυσμού χρησιμοποιεί φυσικό αέριο. Στόχος της ΕΔΑ ΘΕΣΣ σύμφωνα με την ανακοίνωσή της είναι «η ραγδαία αύξηση του δείκτη διείσδυσης μέχρι το 2024, καλύπτοντας το 50% του  πληθυσμού. Με την ενίσχυση της τροφοδότησης του δικτύου διανομής της Ελασσόνας, δύνανται να συνδεθούν στο δίκτυο διανομής και οι βιομηχανίες τροφίμωντης περιοχής, οι οποίες αναμένεται να διευρύνουν την κατανάλωση φυσικού αερίου κατά∽1.000.000 Nm3 ετησίως».

Παράλληλα επισημαίνει πως «η μετάβαση στη χρήση του φυσικού αερίου, επιφέρει μείωση στο ενεργειακό κόστος και την  ενεργειακή  ένταση στις βιομηχανίες υψηλής κατανάλωσης ενέργειας, προσφέροντας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην εγχώρια και διεθνή αγορά».

Στην συνέχεια η εταιρεία τονίζει πως «σεβόμενη την Άδεια Διανομής και Διαχείρισης του δικτύου και με στόχο την ασφαλή και αδιάλειπτη τροφοδοσία των καταναλωτών, συνεχίζει με ταχύ ρυθμό το 5ετές επενδυτικό της πρόγραμμα».

Μέχρι το 2024, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ θα επενδύσει 1,9 εκ. € στο Δήμο Ελασσόνας για την ανάπτυξη του δικτύου και τις νέες συνδέσεις, με σκοπό την εξυπηρέτηση όλο και περισσότερων καταναλωτών.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ