Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021
x

ΔΟΥΜΑΣ: Η «ΝΕΑ ΤΟΥΜΠΑ» ΕΤΟΙΜΗ ΤΟ 2026, ΣΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

Ο αρχιτέκτονας Τάκης Δούμας πιθανολόγησε ότι τον Οκτώβριο θα υπογραφεί το Προεδρικό Διάταγμα για την ανακατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ

Εάν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο το 2026, στα 100 χρόνια από την ίδρυση του συλλόγου, εκτίμησε ο αρχιτέκτονας πολεοδόμος και επικεφαλής της ομάδας που συνέταξε το ΕΧΣ, Τάκης Δούμας.

Μιλώντας στη δημοτική τηλεόραση «TV100», αναφερόμενος στο ΕΧΣ για τη Νέα Τούμπα, ο κ. Δούμας επισήμανε ότι πλέον «περιμένουμε να επιστρέψει το χωρικό σχέδιο στον δήμο Θεσσαλονίκης για τυπικούς λόγους και από εκεί, γύρω στα τέλη Μαϊου να φύγει για το Συμβούλιο επικρατείας και αμέσως μετά για τις υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα».

Σχετικά με τη... μετακόμιση του Δικεφάλου στο Καυτανζόγλειο, όταν το έργο για την Τούμπα πάρει το τελικό πράσινο φως, ο ίδιος τόνισε ότι «ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, αλλά αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Δεν πιστεύω ότι εν μέσω χρονιάς θα φύγει από ένα γήπεδο, εάν πάρει τις άδειες για τη Νέα Τούμπα στις αρχές του 2022, θα πρέπει να είναι σε άλλο γήπεδο, για να μπορεί να γκρεμίσει το σημερινό του για να φτιάξει καινούργιο».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Αυτός δεν ήταν ο σημαντικότερος σταθμός του έργου, αλλά ο προηγούμενος, πριν από 2 μήνες, με την πρώτη γνωμοδότηση του Υπουργείου, για τις τροποποιήσεις ρυμοτομίας, αλλά πλέον περιμένουμε να επιστρέψει το χωρικό σχέδιο στον Δήμο Θεσσαλονίκης για τυπικούς λόγους και από εκεί, γύρω στα τέλη Μαϊου να φύγει για το Συμβούλιο επικρατείας και αμέσως μετά για τις υπογραφές στο Προεδρικό Διάταγμα. Αυτό πιθανολογώ ότι θα γίνει γύρω στον Οκτώβριο. Παράλληλα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αλλάξει έδρα και να μετακομίσει στο Καυτανζόγλειο, αλλά αυτό είναι θέμα του ΠΑΟΚ. Δεν πιστεύω ότι εν μέσω χρονιάς θα φύγει από ένα γήπεδο, εάν πάρει τις άδειες για τη Νέα Τούμπα στις αρχές του 2022, θα πρέπει να είναι σε άλλο γήπεδο, για να μπορεί να γκρεμίσει το σημερινό του για να φτιάξει καινούργιο.

» Σημαντικό για την περιοχή είναι το χωρικό σχέδιο, θα μεταμορφωθεί προς το καλύτερο, αναβαθμίζεται όλη η περιοχή της Τούμπας και νομίζω ότι θα πρέπει να επισπεύσουν και την επέκταση γραμμής του μετρό, από το Παπάφη, όπου θα εξυπηρετεί τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, στην Τούμπα. Κάτι που είναι μακρινό, αλλά πρέπει να σχεδιαστεί από τώρα. Πιθανολογώ ότι εάν όλα κυλήσουν με βάση το χρονοδιάγραμμα, το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ θα είναι έτοιμο το 2026, στα 100 χρόνια του συλλόγου»
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ