Κυριακή 3 Ιουλίου 2022
x

ΔΩΡΕΑΝ ΤΡΙΜΗΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΟΑΣΘ ΣΤΟΥΣ ΟΥΚΡΑΝΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ (VID)

Ο ΟΑΣΘ εγκατέστησε stand στο Περίπτερο 2 στη ΔΕΘ, όπου εκδίδονται δωρεάν τριμηνιαίες κάρτες μετακίνησης με τα λεωφορεία για εκτοπισμένους Ουκρανούς

Η διάθεση στους Ουκρανούς πρόσφυγες πολέμου δωρεάν τριμηνιαίων καρτών μετακίνησης με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ είναι πλέον γεγονός, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ενημέρωση, ο ΟΑΣΘ, προκειμένου να διευκολύνει τους πρόσφυγες, εγκατέστησε στο Περίπτερο 2 στη ΔΕΘ, όπου συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και στη συνέχεια διατίθενται στους εκτοπισμένους Ουκρανούς, stand όπου κατατίθενται οι αιτήσεις για τη χορήγηση των καρτών, αλλά και γίνεται η έκδοσή τους.

«Η προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη υποδέχεται τους συνανθρώπους μας που διώχθηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες στην Ουκρανία. Ο ΟΑΣΘ συμμετέχει στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διευκολύνει τους συνανθρώπους μας, παρέχοντας το ελάχιστο, τη δυνατότητα δωρεάν μετακίνησής τους. Θα είμαστε εδώ για οτιδήποτε χρειαστεί», δηλώνει ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, καθηγητής Γιώργος Σκόδρας.

Οι Ουκρανοί πρόσφυγες, προκειμένου να υποβάλουν την αίτηση και στη συνέχεια να παραλάβουν την κάρτα, θα πρέπει να έχουν μαζί τους την Άδεια Διαμονής Προσωρινής Προστασίας ή, εναλλακτικά, το διαβατήριο με το οποίο εισήλθαν στην Ελλάδα μετά από τις 24 Φεβρουαρίου.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ θα βρίσκονται στο Περίπτερο 2 μέχρι και τις 31 Μαΐου καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 10 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα, προκειμένου να παραλαμβάνουν τις αιτήσεις και να παραδίδουν τις κάρτες, οι οποίες θα έχουν ισχύ 90 ημερών από την ημερομηνία έκδοσής τους.

Από την 1η Ιουνίου η σχετική διαδικασία θα γίνεται στα γραφεία του ΟΑΣΘ, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου 90, στο ισόγειο.

Επιπλέον, ο ΟΑΣΘ δίνει τη δυνατότητα για την ηλεκτρονική κατάθεση της αίτησης, στη διεύθυνση cards.oasth.gr, όπου ο αιτών θα επιλέγει μέχρι τις 31 Μαΐου ως σημείο παραλαβής τη HELEXPO.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ