Τρίτη 16 Αυγούστου 2022
x

ΔΩΡΕΑΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ 458 ΠΑΙΔΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι σε 458 παιδιά που φοιτούν στην Α’ τάξη δημοτικών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη

Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα προληπτικής οδοντιατρικής σε δημοτικά σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που συνδιοργάνωσαν ο δήμος, το «Χαμόγελο του Παιδιού» και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, για 10 ημέρες 13 εθελοντές οδοντίατροι του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, μαζί με στελέχη και κοινωνικούς λειτουργούς του «Χαμόγελου του Παιδιού» επισκέφτηκαν 12 δημοτικά σχολεία του δήμου, όπου διοργάνωσαν δωρεάν προληπτικούς οδοντιατρικούς ελέγχους σε παιδιά της Α’ τάξης του δημοτικού.

Τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα ήταν το 1ο και 2ο δημοτικό Ασβεστοχωρίου, 1ο και 2ο δημοτικό Φιλύρου, δημοτικό Χορτιάτη, 2ο δημοτικό Πυλαίας, 1ο δημοτικό Πανοράματος, 2ο δημοτικό Πανοράματος, 1ο δημοτικό Πυλαίας, δημοτικό Εξοχής, 3ο δημοτικό Πυλαίας και 4ο δημοτικό Πυλαίας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν δωρεάν οδοντιατρικοί έλεγχοι σε 458 παιδιά που φοιτούν στην Α’ τάξη του δημοτικού, στέλνοντας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, «το μήνυμα για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση της κοινότητας, αλλά για τη σημασία της πρόληψης στην στοματική υγεία του πληθυσμού και ιδιαίτερα της μαθητικής νεολαίας».

«Πολλές ευχαριστίες στους εθελοντές του «Χαμόγελου του Παιδιού», που στήριξαν στην πρωτοβουλία και στον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, που με τους εθελοντές οδοντιάτρους έκανε δυνατή τη σημαντική αυτή δράση», καταλήγει η ανακοίνωση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ