Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
x

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΚΑΦΤΟΥΡΟΥ: ΤΙ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ, ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΙ Η ΜΗΧΑΝΗ

Οι πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού - Τι εξετάζεται.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αναζητήσεις από την Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των εκτελεστών του Γιάννη Σκαφτούρου, ο οποίος έπεσε νεκρός χθες Δευτέρα του Πάσχα, στα Σκούρτα Βοιωτίας.

Διαβάστε σχετικά - Δολοφονία Σκαφτούρου: «Κατάλαβε αμέσως ότι έρχονταν γι' αυτόν», λέει αυτόπτης μάρτυρας

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα στοιχεία, το οποίο έχει μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών είναι ότι ο Σκαφτούρος είχε συνήθως μαζί του φρουρά στην οποία μάλιστα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες που επικαλείται η Καθημερινή, συμμετείχαν και πρώην αστυνομικοί. Την ημέρα της δολοφονίας του ωστόσο, αντίθετα με ότι συνέβαινε συνήθως, τους είχε πει να πάνε στο σπίτι στα Σκούρτα όπου δολοφονήθηκε μετά τις 16.00 το απόγευμα. Στοιχείο που είτε γνώριζαν οι εκτελεστές του, είτε το διαπίστωσαν παρακολουθώντας τις κινήσεις των μελών της φρουράς του. Ελλείψει των μελών της προσωπικής του ασφάλειας οι δύο εκτελεστές μπήκαν στο προαύλιο και τον γάζωσαν τον Σκαφτούρο με καλάζνικοφ.

Διαβάστε επίσης - Εκτέλεση Γιάννη Σκαφτούρου: Εντοπίστηκε η μια μηχανή των δραστών

Ένα δεύτερο σημείο που εξετάζεται είναι ότι οι εκτελεστές ήταν αλλοδαποί. Ειδικότερα, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, οι αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας -στο σπίτι βρίσκονταν οι κόρες του θύματος και άλλα συγγενικά πρόσωπα- ανέφεραν ότι οι δράστες δεν μιλούσαν ελληνικά και ότι πιθανότατα ήταν αλλοδαποί.

Το τρίτο σημείο που παρουσιάζει επίσης ενδιαφέρον αφορά στη μηχανή των δραστών. Οι πληροφορίες από την Αστυνομία αναφέρουν ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού. Κατά τη διαφυγή τους οι δύο από τους δράστες -πιθανότατα αυτοί που πυροβόλησαν- αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη μηχανή, την οποία εντόπισαν αργότερα οι αστυνομικοί. Υπήρχαν υποψίες ότι κινήθηκαν πεζή στο βουνό και για αυτό στις έρευνες για τον εντοπισμό τους πήρε μέρος ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η ΕΚΑΜ. Η μηχανή μεταφέρθηκε στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ για εξερεύνηση.

Τέλος, σύμφωνα με κάποιες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Γιάννης Σκαφτούρος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το όπλο που είχε μαζί του χωρίς πάντως να αποφύγει το μοιραίο. Πρόκειται για ένα ακόμη συμβόλαιο στον πόλεμο της νύχτας, η εκτέλεση του οποίου έγινε με πρωτοφανή αγριότητα καθώς το θύμα δολοφονήθηκε μπροστά στην οικογένειά του, κάτι που δεν συνηθίζεται στον κώδικα αξιών των βαρόνων της νύχτας.

Πηγή: kathimerini.gr
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ