Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΔΑΣΗ ΣΕ ΙΧ-ΕΚΔΡΟΜΕΙΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΦΩΤΙΑΣ

Με απόφαση του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας τις μέρες κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας 4 και 5 θα απαγορεύεται η κίνηση και η παραμονή σε δάση.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε όλες τις δασικές περιοχές και στα περιαστικά δάση των δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας τις ημέρες που ο χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών κατατάσσει την περιοχή στο επίπεδο 4 και 5 αποφάσισε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης.

Συγκεκριμένα, η απαγόρευση θα ισχύει για τις ήμερες, σύμφωνα με τον ημερήσιο χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιών, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας  που   προβλέπεται κατηγορία κινδύνου 4 (πολύ υψηλή) και 5 (Κατάσταση Συναγερμού), μέχρι την λήξη της αντιπυρικής περιόδου 31/10/2021.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται οι κατά τόπους γεωκτηνοτρόφοι, διαμένοντες στις περιοχές αυτές, δασεργάτες, προσωπικό εργοταξίων και εργοληπτικών εταιρειών, που εκτελούν έργα ή εργασίες σε δάση κατόπιν άδειας των αρμόδιων  δασαρχείων.

Η παρούσα απόφαση θα υλοποιηθεί με μέριμνα των αστυνομικών Δ/νσεων ,των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών, της Δημοτικής Αστυνομίας και των αρμόδιων Δασαρχείων.

Επίσης, με σχετική ανακοίνωση, καλούνται οι δήμοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να συνδράμουν για την τήρηση της παρούσας στα πλαίσια της χωρικής ευθύνης τους, με τη διάθεση προσωπικού και μέσων καθώς και με την ενεργοποίηση Εθελοντικών Οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης τους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ