Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ: ΝΤΑΜΠΛ ΣΚΟΡ ΝΔ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ - ΟΙ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

Νέα δημοσκόπηση της MRB για την πρόθεση ψήφου, την καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας.

Με διπλάσια διαφορά προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου καθώς και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα των πολιτικών αρχηγών και την αξιολόγησή τους σε ότι αφορά την διαχείριση της πανδημίας.

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB που παρουσιάστηκε απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR η Νέα Δημοκρατία προηγείται με ποσοστό 40% έναντι 20,3% του ΣΥΡΙΖΑ.Δημοφιλέστερος υπουργός είναι ο Βασίλης Κικίλιας και ακολουθούν οι Τάκης Θεοδωρικάκος, Κυριάκος Πιερρακάκης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Νίκος Δένδιας.Συντριπτική είναι η υπεροχή του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ότι αφορά την αξιολόγηση των πολιτικών αρχηγών σε σχέση με την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού. Τον Κυριάκο Μητσοτάκη  αξιολογεί θετικά το 70,6% ενώ τον Αλέξη Τσίπρα το 34,6%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Φώφη Γεννηματά με 19,8% και ακολουθεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 14,8% θετικές γνώμες.Το 59,7% των ερωτωμένων θέλει εκλογές στο τέλος της τετραετίας.

Σε ότι αφορά την πανδημία, το 82,2% των πολιτών ανησυχεί πολύ ή αρκετά για τις οικονομικές επιπτώσεις της.

Στα αξιοσημείωτα της έρευνας είναι ότι το 57,2 % συμφωνεί με την επαναλειτουργία των λυκείων και των γυμνασίων ενώ το ίδιο ποσοστό πέφτει στο 27,7% όταν τίθεται το ερώτημα για τα δημοτικά σχολεία.

Πιο συγκεκριμένα το 66,8% δηλώνει αντίθετο με το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ