Κυριακή 13 Ιουνίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: ΛΙΦΤΙΝΓΚ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΕΣ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τον δήμο πρόκειται να προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Εκτεταμένες εργασίες συντήρησης σε πλατείες, πεζόδρομους και σε άλλους πολυσύχναστους κοινόχρηστους χώρους της πόλης αλλά και παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών προγραμματίζει ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Για αυτόν τον σκοπό πρόκειται να προκηρυχθούν δύο διαγωνισμοί, συνολικού προϋπολογισμού 2,5 εκατ. ευρώ.

Το πράσινο φως για τη δημοπράτηση των δύο έργων άναψε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Θεσσαλονίκης, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων Εφραίμ Κυριζίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Κυριζίδη, η συντήρηση των έργων που παραδίδονται στη χρήση των πολιτών αποτελεί ένα κεφάλαιο εξίσου θεμελιώδες όσο και η ίδια η κατασκευή τους. Στόχος του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από τις παρεμβάσεις που σχεδιάζονται, όπως τον προσδιόρισε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, είναι να αποκατασταθούν σειρά φθορών που έχουν προκύψει, ώστε ο δημόσιος χώρος να αποκτήσει μια εικόνα αναβαθμισμένη.

Σε πλατείες και κοινόχρηστους χώρους

Ο πρώτος διαγωνισμός τον οποίο σχεδιάζει να προκηρύξει ο Δήμος Θεσσαλονίκης είναι προϋπολογισμού 500.000 ευρώ και αφορά την εκτέλεση εργασιών επισκευής και συντήρησης σε πλατείες, πεζόδρομους και υπαίθριους χώρους της πόλης για χρονικό διάστημα δύο ετών από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Μεταξύ άλλων, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, σχεδιάζονται παρεμβάσεις στον πεζόδρομο της Δημητρίου Γούναρη, στις πλατείες Ναβαρίνου, Δικαστηρίων, Καλλιθέας και Τερψιθέας, στον άξονα της Αριστοτέλους και στην περιοχή της Χρηματιστηρίου. Ακόμη, προβλέπεται η εκτέλεση έργων συντήρησης στον Πύργο Τριγωνίου, στο Θέατρο Κήπου, στο πάρκο της Νέας Ελβετίας, στον περιβάλλοντα χώρο του πολιτιστικού κέντρου της Τούμπας, κ.α.

Στις παιδικές χαρές

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης αναμένεται να προχωρήσει στην προκήρυξη και δεύτερου διαγωνισμού, προϋπολογισμού περίπου δύο εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά την υλοποίηση παρεμβάσεων σε 62 παιδικές χαρές που λειτουργούν στις γειτονιές.

Ειδικότερα, 25 παιδικές χαρές σχεδιάζεται να αναβαθμιστούν με την τοποθέτηση νέων οργάνων και την αντικατάσταση των δαπέδων, ενώ στις υπόλοιπες θα γίνουν εργασίες συντήρησης. Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο κ. Κυριζίδης, για πρώτη φορά σε πολλές παιδικές χαρές προβλέπεται να τοποθετηθούν όργανα που είναι προσβάσιμα σε παιδιά με αναπηρία.

φωτογραφία αρχείου
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ