Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ: Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΟΥ

Ο δήμος ξεκαθαρίζει πως η συναυλία του δημοφιλή τραγουδιστή διεκόπη με ευθύνη της εταιρείας παραγωγής και όχι με απόφαση του δημάρχου, Σ. Δανιηλίδη.

Σε διευκρινίσεις αναφορικά με την διακοπή της συναυλίας του Γιάννη Πάριου λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μάνος Κατράκης» προχώρησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει πως η συναυλία διεκόπη με ευθύνη της εταιρείας παραγωγής και σε καμία περίπτωση εξαιτίας του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη ο οποίος και στοχοποιήθηκε πως «δήθεν» διέκοψε το ρεύμα.

Μάλιστα, ο δήμος σημειώνει την πρόθεσή του να επαναληφθεί η συναυλία παραχωρώντας δωρεάν το θέατρο ώστε όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «το πολυπληθές κοινό που έχει στην κατοχή του τα εισιτήρια της συναυλίας να απολαύσει ολοκληρωμένα τον αγαπημένο του καλλιτέχνη».

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών:

«Με αφορμή τη συναυλία του Γιάννη Πάριου στο Δημοτικό Θέατρο Συκεών, που διακόπηκε λόγω έντονης βροχόπτωσης, αλλά και τα όσα αναληθή κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο περί δήθεν «διακοπής του ρεύματος από τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη», η δημοτική Αρχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση για την αποκατάσταση της αλήθειας και της τάξης:  

Έχοντας γίνει, τις δύο τελευταίες ημέρες, αποδέκτες εκατοντάδων παραπόνων και σχολίων αναφορικά με την συναυλία του καλλιτέχνη Γιάννη Πάριου το βράδυ της Τρίτης 10 Σεπτεμβρίου, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών  ‘‘Μάνος Κατράκης’’, η οποία διεκόπη λόγω της ξαφνικής μπόρας, η δημοτική Αρχή Νεάπολης-Συκεών κρίνει απαραίτητο να επισημάνει και να ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία σχέση με τη διοργάνωση της συγκεκριμένης συναυλίας.

»Το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Συκεών παραχωρείται-ενοικιάζεται σε καλλιτέχνες ή εταιρείες παραγωγής καλλιτεχνικών εκδηλώσεων για τη διοργάνωση διαφόρων θεαμάτων. Έτσι και η συγκεκριμένη συναυλία διοργανώθηκε αποκλειστικά από συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία διοργάνωσης εκδηλώσεων με έδρα τη Θεσσαλονίκη (τα στοιχεία της οποίας βρίσκονται στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου), με την οποία η Κοινωφελής Επιχείρηση Νεάπολης-Συκεών υπέγραψε συμβόλαιο αποκλειστικά και ΜΟΝΟ για την παραχώρηση-ενοικίαση του χώρου του Ανοιχτού Θεάτρου Συκεών και η οποία έχει την αποκλειστική ευθύνη για τη διοργάνωση και φυσικά για την τήρηση των όρων της παραχώρησης του χώρου.

»Αναφορικά, λοιπόν, με τα παράπονα παρευρισκόμενων για τον υπερβολικά μεγάλο αριθμό θεατών, επιβάλλεται να επισημανθεί ότι στο εν λόγω συμβόλαιο, αναφέρεται ρητά ο μέγιστος αριθμός των προβλεπόμενων θέσεων θεατών. Μόλις από μεριάς του δήμου διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός αυτός είχε ξεπεραστεί, απαγορεύτηκε η περαιτέρω πώληση εισιτηρίων έξω από το Θέατρο και οι πόρτες έκλεισαν, για λόγους ασφαλείας.

»Αναφορικά, δε, με τον θόρυβο που σημειώθηκε σχετικά με την ‘‘υποτιθέμενη’’ εντολή του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη, που βρισκόταν στο Θέατρο ως θεατής, για διακοπή παροχής ρεύματος, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι ο δήμος δεν προέβη σε καμία τέτοια ενέργεια, όπως άλλωστε εύκολα γίνεται αντιληπτό από τα αναμμένα φώτα της σκηνής, αλλά ο ήχος κόπηκε λόγω βραχυκυκλώματος στην κονσόλα του συγκροτήματος του κ. Πάριου από τη δυνατή βροχή.

»Παρόλα αυτά, ο δήμαρχος επισήμανε στους διοργανωτές και στον κ. Πάριο την ανάγκη επίδειξης αυξημένης προσοχής για την ασφάλεια του κοινού και των καλλιτεχνών, προκειμένου, αφενός να αποφευχθεί ο πανικός σε περίπτωση που γίνει εντονότερη η βροχή και να διασφαλιστεί η ομαλή έξοδος των χιλιάδων θεατών, αφετέρου να αποφευχθεί πιθανό βραχυκύκλωμα ή ηλεκτροπληξία.

»Παράλληλα, αξίζει να αναφερθεί ότι η δημοτική Αρχή αναμένει να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα των χιλιάδων θεατών που βρέθηκαν στο Θέατρο, για επανάληψη της συναυλίας, πρόταση που επισήμανε ο δήμαρχος στη διοργανώτρια εταιρεία, σημειώνοντας την πρόθεση του δήμου να παραχωρήσει δωρεάν το Θέατρο, ώστε το πολυπληθές κοινό που έχει στην κατοχή του τα εισιτήρια της συναυλίας να απολαύσει ολοκληρωμένα τον αγαπημένο του καλλιτέχνη».

A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ