Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021
x

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΣΥΚΕΩΝ: 450 ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

Χάρις στους 450 εθελοντές του δήμου Νεάπολης - Συκεών προστέθηκαν 450 επιπλέον μονάδες αίματος στη Δημοτική Τράπεζα Αίματος

Με προσέλευση 450 εθελοντών ολοκληρώθηκε το Σάββατο η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης (5-12 Ιουνίου) του δήμου Νεάπολης - Συκεών στη Θεσσαλονίκη.

Με 450 επιπλέον μονάδες αίματος ενισχύθηκε Δημοτική Τράπεζα Αίματος Νεάπολης-Συκεών κατά τη διάρκεια της δεύτερης ετήσιας τακτικής Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς και Αλληλεγγύης που διοργάνωσε ο δήμος.

«Παρότι το ‘ευχαριστώ’ είναι λίγο, η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία να ευχαριστήσουμε για ακόμα μία φορά τους ‘ήρωες’ της ζωής, τους πρεσβευτές της ζωής, τους εθελοντές και τις εθελόντριες αιμοδότες, των οποίων η συμμετοχή ήταν και πάλι συγκινητική, με εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους, παλιούς και νέους να στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προσφοράς, αλληλεγγύης, ανιδιοτέλειας, κοινωνικής ευθύνης, ευαισθησίας και ευσυνειδησίας» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Όπως προσθέτει ο κ. Δανιηλίδης «ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, αποτελεί ίσως τον μοναδικό δήμο που στην πορεία του χρόνου έχει να επιδείξει τόσο πλούσιο έργο και αξιοζήλευτη δράση στον τομέα της εθελοντικής αιμοδοσίας, διατηρώντας τη μεγαλύτερη Δημοτική Τράπεζα Αίματος στη χώρα μας. Κι αυτό είναι αποτέλεσμα σταθερών και συνεπών δυναμικών εκστρατειών, οι οποίες επεκτείνονται στη δωρεά οργάνων σώματος, βλαστοκυττάρων, αιμοπεταλίων και μυελού των οστών, επιτυγχάνοντας να ευαισθητοποιούμε και να κινητοποιούμε ετησίως χιλιάδες συμπολιτών και συνδημοτών μας κατά τις τρεις τακτικές αλλά και στις έκτακτες αιμοδοσίες που διοργανώνουμε με τη στενή και αγαστή συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, που εξελίσσονται σε γιορτή της ανθρωπιάς, της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, και του αλτρουισμού».

Τα απολογιστικά, μάλιστα, στοιχεία της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του δήμου, για την πορεία των Εθελοντικών Αιμοδοσιών που διοργανώνονται από το 1990 μέχρι σήμερα, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και ενδεικτικά των σταθερών, ισχυρών αποθεμάτων αγάπης και αλληλεγγύης που είναι φωλιασμένα στην κοινωνία του δήμου, με το κύμα του εθελοντισμού να γιγαντώνεται χρόνο με το χρόνο μεταφέροντας ισχυρά μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Αυτό, άλλωστε, μαρτυρούν οι 6.409 εγγεγραμμένοι αιμοδότες, 2.000 φιάλες ετησίως, οι 80 νέοι αιμοδότες σε κάθε εξόρμηση και οι 98 εξορμήσεις σε μία σταθερή πορεία 31 χρόνων.

Με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους συνανθρώπους μας» η προσέλευση των εθελοντών γινόταν μόνο κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού και προγραμματισμού, ακολουθώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο, με σταθμούς και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Πεύκων, Αγίου Παύλου, Συκεών και Νεάπολης).

Η Εθελοντική Αιμοδοσία ξεκίνησε από τα Πεύκα και ολοκληρώθηκε στη Νεάπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές και τον Άγιο Παύλο, με την πολύτιμη βοήθεια \της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου αλλά και του εξειδικευμένου δυναμικού των συνεργαζόμενων νοσοκομείων ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΑΧΕΠΑ, ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ, ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ, Γ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.

Ταυτόχρονα, ειδικά επιστημονικά στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Νεάπολης - Συκεών, αλλά και εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, ενημέρωναν τους εθελοντές για τη δωρεά οργάνων σώματος, την προσφορά μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων, και την εγγραφή τους στον κατάλογο του Δικτύου Αιμοπεταλίων, ενώ, παράλληλα, συγκεντρώθηκαν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ