Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022
x

ΔΗΜΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ: ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΡΑΤΑΣΟΥ

Η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο δήμος Νάουσας αφορά στο έργο «Ανάπλαση ενιαίου δικτύου πλατείας Καρατάσου και πεζοδρομίων οδού Βασιλέως Φιλίππου»

Εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η ανάπλαση του ενιαίου δικτύου της Πλατείας Καρατάσου και των πεζοδρομίων της Βασιλέως Φιλίππου, τοπυ δήμου Νάουσας.

Η έγκριση της πρότασης που υπέβαλε ο δήμος Νάουσας αφορά στο έργο «Ανάπλαση ενιαίου δικτύου πλατείας Καρατάσου και πεζοδρομίων οδού Βασιλέως Φιλίππου του δήμου Νάουσας», συνολικής δημόσια δαπάνης 605.625,10 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.

Το ποσό χρηματοδότησης ανέρχεται στο ανώτατο ποσό χρηματοδότησης του δήμου στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Δράσεις περιβαλλοντικού ισοζυγίου» για τα έτη 2021-2022 του Πράσινου Ταμείου του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με τον δήμο Νάουσας, η προτεινόμενη πρόταση της διοίκησης του δήμου που πήρε το πράσινο φως αφορά μια ολοκληρωμένη ανάπλαση του ενιαίου δικτύου πεζοδρομίων της οδού Βασιλέως Φιλίππου (από την οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου έως την Πλατεία Καρατάσου και των υποβάσεων της πλατείας). «Με την αναβάθμιση των υποδομών προβλέπεται η εκπόνηση όλων των απαιτούμενων εργασιών (χωματουργικά, καθαιρέσεις, σκυροδέματα, επιστρώσεις, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες), με σκοπό την απόδοση στο κοινό ελεύθερων δημόσιων χώρων αυξημένης ελκυστικότητας, προσβασιμότητας και λειτουργικότητας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του δήμου Νάουσας.

Ο δήμαρχος Νάουσας, Νικόλαος Καρανικόλας, με αφορμή την έγκριση της πρότασης του δήμου από το ΥΠΕΝ δήλωσε ότι «η έγκριση της πρότασής μας από το Πράσινο Ταμείο, μας χαροποιεί ιδιαίτερα, καθώς μας φέρνει ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στην πραγμάτωση του στόχου μας, που είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας, με την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής με πολλαπλασιαστικά οφέλη. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι να καταστήσει τους χώρους στους οποίους θα γίνουν οι παρεμβάσεις πλήρως λειτουργικούς και σύγχρονους, σύμφωνα  με τις απαιτούμενε προδιαγραφές, δημιουργώντας έτσι ένα σημαντικό ενιαίο δίκτυο, λειτουργικό και προσβάσιμο, με σημείο αναφοράς την Πλατεία Καρατάσου».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ