Σάββατο 19 Ιουνίου 2021
x

DIE WELT - ΕΡΝΤΟΓΑΝ: ΒΥΘΙΣΤΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΛΟΙΟ Ή ΚΑΤΑΡΡΙΨΤΕ ΜΑΧΗΤΙΚΟ

Σύμφωνα την γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Ερντογάν διέταξε τους στρατηγούς του να προβούν σε θερμό επεισόδιο, κάτι που οι ίδιοι απέρριψαν.

Αποκαλυπτικό είναι το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt που φέρει τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν να ζήτησε από τους στρατηγούς του να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο βυθίζοντας ελληνικό πλοίο ή καταρρίπτοντας ελληνικό μαχητικό αεροσκάφος.

Όπως μεταδίδει το Open, η εφημερίδα επικαλείται τουρκικές στρατιωτικές πηγές στην Κωνσταντινούπολη ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει η αντίδραση των Τούρκων στρατηγών στην διαταγή του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρόεδρος φέρεται να ζήτησε πρόκληση θερμού επεισοδίου χωρίς ωστόσο να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Σύμφωνα όμως με την Welt, οι Τούρκοι στρατηγοί φέρονται να απέρριψαν αυτή τη διαταγή.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

«Πριν από λίγες ημέρες ο Πρόεδρος Ερντογάν, διέταξε τους στρατηγούς του να βυθίσουν ένα ελληνικό πλοίο αλλά να προσπαθήσουν να μην υπάρξουν πολλές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. Οι στρατηγοί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι τέτοιο και η επόμενη ιδέα ήταν να καταρριφθεί ένα ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος. Εκεί, ήταν και πάλι η ιδέα ο πιλότος να βγει από το αεροπλάνο και να σώσει την ζωή του».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ